I løpet av ett døgn skal stortingsrepresentanter prøve ut transportmidler i Sør-Trøndelag for å bli bedre kjent med samferdselsutfordringer.

Transportmaratonen startet mandag kveld klokka 23, og tirsdag klokka 05 kom de til Oppdal med nattoget. Deretter skal de kjøre nedover Gauldalen, og vil ha et stopp i Melhus. Deretter går turen til Orkdal, Fosen, Trondheim og Malvik.

Stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helland som leder Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, blir spydspiss. I løpet av transportmaratonen skal de sju politikere som kommer fra stortingskomiteen eller er fylkestingskandidater, møte lokale politikere, næringsliv og transportsektor for å bli presentert samferdselsprosjekter. Blant dem de møter er Stine Estenstad fra Melhus og Bjørn Enge fra Midtre Gauldal.

– Befolkningsvekst og klimaforpliktelser gjør at vi må ta samferdselsvalg som står seg for fremtiden. Sør-Trøndelag er et mangfoldig fylke. Trondheim har transportutfordringer som ikke andre deler av fylket har, og motsatt. Vi skal derfor teste ut hvordan samferdselsutfordringene oppleves på Oppdal, Melhus, Agdenes, Rissa, Malvik og Trondheim. Vi skal kjøre alt fra el-sykkel til lastebil, tog og båt, uttaler Linda Hofstad Helleland i ei pressemelding.

I Melhus stanser delegasjonen ved E6 på Skjerdingstad, og det er ventet at de da vil snakke om E6-bygginga fra Skjerdingstad til Ulsberg. Denne strekninga er lagt inn i det nye veiselskapet som skal tre i kraft fra nyttår.

Etter transportmaratonen i Sør-Trøndelag skal Høyre-folk ha en rundtur i Nord-Trøndelag.