Så mange har kommet med spørsmål etter Melhus formannskaps vedtak om å velge vestalternativet for ny E6 at kommunen arrangerer møte for berørte midt i sommerferien. 3. juli blir det møte på Folkets Hus på Kvål der kommunen og Statens vegvesen stiller for å besvare spørsmål.

Krisestemning

- Det kan oppleves som krise å kunne miste hus og jord. Da er informasjon viktig, sier ordfører Jorid Jagtøyen.

Møtet er spesielt beregnet på dem som blir berørt av ny E6 enten det gjelder hus eller jord. Dette gjelder både dem som står i fare for å miste hus eller jord eller får nærføring. Det valgte alternativet, 2a, innebærer at 28 boliger, 1 hytte, 2 gårdsbruk og 450 dekar dyrkamark går med.

- Vi er opptatt av folk skal vite om de blir rammet, og hvordan de skal gå fram for å få erstatning, sier ordføreren.

Det endelige E6-vedtaket er ennå ikke gjort, og det skjer ikke før 11. september da kommunestyret møtes. Jagtøyen sier at den opprinnelige planen var å vente med informasjonsmøte til etter kommunestyrets vedtak. Men med de mange spørsmål som er kommet etter at formannskapet vedtok alternativ 2a som gir en E6 som i hovedsak går på vestsida av Gaula, har det kommet mange spørsmål fra folk som lurer på om de blir rammet.

Når kommer bulldozeren?

- Folk lurer på om hvor ny E6 kommer, og unger lurer på når bulldozeren tar huset, sier Mikal Kvaal (H) som er en av dem som har merket den store spørrelysten blant folk.

Han mener at vegvesenet har det klart nøyaktig hvilke hus som rammes.

- Det er verst for dem som ikke vet at huset deres er i faresonen, sier Kvaal.

Ny E6 kan få byggestart tidligst i 2018, mener Statens vegvesen. Pr. i dag mangler det penger til igangssettelse av ny E6 da det ikke ligger inn penger i Nasjonal transportplan. Følges Statens vegvesens forslag til Nasjonal transportplan, blir det ikke byggestart før tidligst om 10-12 år.

Melhus kommune har planlagt nytt informasjonsmøte i september etter kommunestyrets vedtak, og ordføreren sier at det vil bli flere møter senere.