Styret i stiftelsen Thora har bestemt seg for ikke å slå seg konkurs. Det ble konklusjonen til styret under styremøtet onsdag kveld.

Får inn bidrag

-  Vi arbeider for å få til ei løsning i løpet av kort tid, sier styreleder Synnøve Lundemo Folstad.

Styret jobber for å få inn inntekter slik at de som har utført tjenester enten det er utøvere eller andre, skal få betalt. Bidrag er kommet inn fra private og næringsliv. Hvor mye og hvem som har gitt, vil ikke Folstad opplyse om nå. Hun har god tro på at styret vil lykkes i å unngå konkurs.  Styret tar ikke ut godtgjørelse, og alt arbeid styret gjør, er på frivillig basis, forteller Folstad.

- Det er viktig for oss at vi får betalt dem som har medvirket og gitt tjenester, sier Folstad.

Håper på ny oppsetning

Ved å få oppgjort det stiftelsen skylder, håper styret å legge et grunnlag for videre drift. Folstad peker på at verken oppsetninga i Den norske opera i Oslo eller miniforestillinga på Horg bygdatun, ga underskudd. I stedet ble det et lite overskudd som stiftelsen har kunnet benytte som inntekter for videre drift.

Årets oppsetning med to visninger i Melhushallen, endte i en million kroner i underskudd. Melhus formannskap sa tirsdag nei til å gi 430.000 kroner til stiftelsen. Avslaget innebar at heller ikke fylkeskommunen kjøper scenen for bruk i videregående skoler. 8 av 10 i formannskapet stemte imot, og politikere mente at opera er snevert og at styret ikke har gjort nok for å få inn penger fra sponsorer.

- Ikke snevert

- Vi er ikke enige i at opera trenger å være snevert. Vi tror for eksempel at skoleelevene som så generalprøven hadde en positiv opplevelse. Thora er et kunstverk som er knyttet til Melhus og Trøndelag. Vi må ta vare på det. Det var svært gode tilbakemeldinger fra de som så forestillingene. Det er uheldig når idrett og annen kultur settes opp imot hverandre. Vi trenger all slags kultur, mener Folstad.

Folstad mener også at det trengs en større organisajon enn dagens, for å videreføre operaen Thora.

Synnøve Lundemo Folstad er styreleder i stiftelsen Thora.