– Det er utrivelig boforhold på Søberg, sier Mikal Kvaal (H).

Etter å ha lest Trønderbladets reportasje om beboerne på Søberg som fortviler over å ha 500–600 lastebiler i døgnet gjennom boligområdet, har Kvaal kjørt gjennom Søberg for å se på forholdene. Han er leder for komité for teknikk og miljø, og sier at han ikke var kjent med at foreldre er bekymret for trafikksikkerheten også. Neste gang trafikksikkerhetsplanen skal rulleres, ønsker han at Søberg blir ett av stedene det sees på om beboerne sender en søknad om det.

Utsatte deponisak

Under tirsdagens formannskapsmøte foreslo han at saken om deponiet på Gravråk skulle utsettes slik at formannskapet kunne dra dit på befaring. Deponiet på Gravråk er ett av stedene som forårsaker lastebiltrafikk.

– Det er et nytt formannskap, og ikke alle har sett på deponiet på Gravråk. Jeg har ikke vært der på mange år. Ved ei befaring får vi sett på omfanget av deponiet, høyder og hvor trafikken går, sier Kvaal.

Kvaal mener at det er viktig å få løst trafikkforholdene på Søberg ikke bare av hensyn til dagens beboere, men også for næringsaktører og kommende næringsaktivitet.

– Det går ikke an å ha det slik vi har det nå. Manglende E6-ramper er med på å hindre utviklinga på Søberg, og deriblant på tomta til den gamle bilpressa, sier Kvaal.

Kvaal viser til at det er ledig areal i Hofstad næringspark, og at trafikkmengden vil øke enda mer når næringsparken er helt utbygd.

Er skuffet

Når det gjelder manglende ramper på E6, mener Kvaal det er mange å være skuffet over og ikke bare Nye Veier.

- Statens vegvesen burde ha bygd ramper fra starten av, og det er jeg skuffet over, sier Kvaal.

Han har forhåpninger om at det vil bli en løsning etter hvert, og han har tro på at det er mulig å få Nye Veier i tale.

Mikal Kvaal.