Regjeringa har foreslått at alkoholloven skal endres slik at Vinmonopolet skal kunne ha åpent på julaften, nyttårsaften, påskeaften, pinseaften, valgdager og dager med folkeavstemning. I dag er Vinmonopolene stengt på disse dagene. Ifølge forslaget fra regjeringa skal Vinmonopolet fortsatt ha stengt på søndager, helligdager, 1.mai og 17.mai.

Med i høringa er også spørsmålet om når alkoholholdig drikke kan utleveres når dette er bestilt pr. telefon og over internett. Det gjelder for eksempel hos Posten.

Politikerne i Midtre Gauldal er blant dem som skal uttale seg i høringa, og rådmannen anbefaler politikerne å gå for de forslagene regjeringa har kommet med. Rådmannen viser i saksframlegget til formannskapet at alkoholholdig drikke er en lovlig vare som kan omsettes og konsumeres. Videre viser rådmannen til at politikerne tidligere har diskutert skjenketider, og at de valgte å følge statlige normal- og maksimumstider for skjenking. Endringene som nå skjer, er i takt med samfunnsutviklinga, mener rådmannen.  Rådmannen skriver i saksframlegget at en kanskje skulle forvente en harmonisering av åpningsdager mellom dagligvarehandel og Vinmonopolet.

Hva mener du?