- Saken er merkelig. Det kan ikke være annet enn at noen har gjort oss et pek. Uansett hvem som står bak, er dette et litt snedig påfunn, sier fellesrådsleder Asbjørn Buklev.

- Merkelig

Buklev er glad for at de forsvunne orgelpipene med en verdi av rundt fem millioner kroner, er funnet. Samtidig synes han det er merkelig at noen har flyttet orgelpipene opp i tårnet i Melhus kirke. Å komme seg opp i tårnet er alt annet enn lett ettersom en må gå opp ei bratt og smal trapp. Orgelpipene veier også en del.

- Dette er rene romanen, konstaterer Buklev.

Kriminalteknikere skal undersøke tårnet i kirka på fredag. Resten av kirka er ikke stengt, og det skal holdes begravelse der.

Ny vurdering

- Vi får ikke frigjort rommet der orgelpipene er, før politiet får gjennomført etterforskning. Så må pipene flyttes og telles opp, sier Buklev.

Fellesrådet vil hente tilbake orgelkonsulent Bjørn Andor Drage slik at han får undersøkt orgelpipene og gitt en vurdering av om noen er skadet.

- Det avgjørende nå er om de kan brukes. Er det ikke mulig, må anbudet lyses ut på nytt, forklarer Buklev.

Representantene for det sveitsiske firmaet Orgelbau Kuhn som skulle ha skrevet under på orgelkontrakten i dag torsdag, har meldt fra til fellesrådet at de ikke kan vente på ei avklaring. De booket om flybillettene da de fikk høre at orgelpipene var forsvunnet, og de drar på fredag.

Buklev sier at det er uavklart når det kan skrives kontrakt fordi tilstanden på orgelpipene må undersøkes først. Onsdag kveld skulle menighetsrådet og fellesrådet holde informasjonsmøte, og dette ble avlyst etter at Buklev hadde fortalt om det som hadde skjedd. Når dette møtet kan holdes, er ikke avklart ennå, opplyser Buklev.

De forsvunne orgelpipene ble funnet i tårnet.