Ordfører Gunnar Krogstad er glad for beskjeden fra Fylkesmannen om at innsigelsen mot et E6-kryss og midlertidig deponi for masser langs E6, er blitt trukket.

Fikk beskjed

Innsigelsen fra Fylkesmannen førte til at reguleringsplanen for E6 Røskaft-Gyllan som Melhus kommunestyret hadde vedtatt, ikke var gjeldende. Den politiske og administrative ledelsen i Melhus har vært i samtaler med fylkesmannen om innsigelsen, og i går fikk Melhus kommune melding om at innsigelsen er trukket.

Hvis innsigelsen ikke var blitt trukket tilbake ville det ha vært Kommunal- og moderniseringsdepartementet som hadde tatt den endelige avgjørelsen. Det kunne ha tatt mange måneder. Etter at innsigelsen var blitt trukket, er reguleringsplanen endelig.

Les også: Åpner for fire felt likevel

Dyrkajord

Fylkesmannen fremmet innsigelse fordi fylkesmannen mente det ville gå med for mye dyrkajord med det E6-krysset melhuspolitikerne ønsket. Når det gjelder deponiet, hadde Statens vegvesen foreslått å skrape av dyrkajorda i byggefasen og legge opp masser i ranker. Deponiet skulle være midlertidig. Fylkesmannen var betenkt over deponiet av hensyn til bruk av dyrkamark, men har altså trukket innsigelsen også for deponiet.

Ordfører Krogstad tror at mengden dyrkamark kan øke når E6 er ferdig.

- Når prosjektet er ferdig, blir det laget en slak helling. E6 kommer høyere opp i terrenget av hensyn til 200-årsflom i Gaula. Det vil fortsatt være mulig å drive jorda i hellinga, og en kan ende ut med mer dyrkajord enn før fordi det ikke blir ei bratt skråning, forklarer Krogstad.

Med reguleringsplanen for Røskaft-Gyllan i boks, håper Krogstad at E6-strekninga seiler til topps på Nye Veiers prioriteringsliste.

Les også: Vegvesenet planlegger å deponere store mengder masse på Hovin

Har sendt klage

Reguleringsplanen for Skjerdingstad-Røskaft er også vedtatt av Melhus kommunestyre. Tre beboere i Losengrenda på Kvål har sendt inn klage til Fylkesmannen på denne reguleringsplanen fordi de ønsker at ny E6 heller burde legges på østsida av Gaula og ikke på vestsida.

Les også: - En tung dag for meg, sa Ketil Reitan

Nå venter ordfører Krogstad spent på hvilken plass E6 fra Melhus til Ulsberg har fått på Nye Veiers prioriteringsliste.

- Jeg håper på godt nytt nå til jul, sier Krogstad.

Trønderbladet har forsøkt å kontakte Nye Veier for å få høre hva styret har vedtatt. Styret har vedtatt ei prioriteringsliste, men ledelsen i selskapet har ikke villet offentliggjøre den. Torsdag ble det klart at Nye Veier ikke har tatt med denne E6-strekninga på prioritert liste.

Melhus kommune planlegger å sende ut brev til berørte parter med det første om at innsigelsen er trukket.