Målet var at de 11 representantene i Melhus formannskap skulle ankomme møtet i Melhus rådhus enten som gående, syklende eller kollektivreisende. Det viste seg at definisjonen på kollektivreising kan være så ymse.

- Nesten kollektivt

- Jeg kjørte bil, og så satt Lisbeth Tiller fra Fremskrittspartiet på. Det var nesten kollektivt, forklarer Sigmund Gråbak fra Melhuslista.

Gråbak og Tiller bor på Ler, og ikke langt unna E6 der rutebussene går.

En annen som følte at han nesten reiste kollektivt, var Fritz Arne Haugen (Sp) som bor på Kvål.

- Jeg satt på med Merethe Moum fra Melhuslista. Det er viktig med samkjøring på tvers av partigrensene, forklarer Haugen.

Moum sier at hun ble innkalt på kort varsel, og at det ikke er kollektivtilbud der hun bor.

Bente Estenstad (Ap) som bor på Hølonda, opplyser at hun kjørte bil og begrunner det med at busstilbudet er dårlig.

- Jeg kjørte bil. Bilen er kommet for å bli, sier Mikal Kvaal (H).

Syklet

Andre kunne derimot fortelle at de enten syklet eller tok buss.

Les også: Hatlen anbefaler vintersykling

Jan Arne Bremnes (KrF), Jan Frode Hatlen (V) og Berit Wold Fjelle (Ap) syklet hjemmefra og til rådhuset. Bremnes bor i Gaustadbakkan på Hølonda, mens Hatlen og Wold Fjelle bor på Gimse. Wold Fjelle forteller at det var perfekt vær for sykling, og legger til at hun har elsykkel.

Les også:87-åring på elsykkel

Tok buss

- Jeg tok buss, og det gikk veldig godt. Planen var å sykle, sier varaordfører Stine Estenstad (H) som bor på Lete.

Ordfører Gunnar Krogstad bor på Hovin, og tok buss til Melhus sentrum.

- Jeg har tatt buss før, opplyser Krogstad.

Les også: Formannskapet var på befaring med sykkel

Mobilitetsuke

Formannskapsmedlemmene var oppfordret til å reise kollektivt i anledning Europeisk mobilitetsuke som går fra 16.–22. september. Kommunikasjonsrådgiver Richard Høiem Ølmheim i Melhus kommune forteller at Europeisk mobilitetsuke er Europas største kampanje for miljøvennlig transport.

Over 2000 byer deltok i kampanjen i fjor, og Høiem Ølmheim forklarer at målet er å øke innbyggernes bevissthet rundt reisevalg.

– Årets tema er «Reis smart. Det lønner seg.» I dette ligger at miljøvennlige reiser gjør godt for lommeboken din, kroppen din og luften du puster inn. Som en stor pendlerkommune, har vi i Melhus valgt å fokusere på reiser til og fra jobb, og da særlig på sykkelen som fremkomstmiddel, forteller Høiem Ølmheim.

Les også: Sykkel med tak

Lørdag blir det demonstrasjon av elsykler på parkeringsplassen til Melhus rådhus, og både varaordfører og ordfører stiller på arrangementet. Der kan en få informasjon om elsykkel og sykkelservice. Kommunen har også lagt ut sykkelkart på sin hjemmeside.

Les også: På sykkel langs gamle E39