Er det oljesøl som ligger på bakken ved vindmålermasta på Brungfjellet? Flere har meldt fra til Trønderbladet om at de mener det er kommet oljesøl fra masta.

Prosjektleder Ingrid Vik i TrønderEnergi sier at det ikke er oljesøl, men eksos. Vindmålermasta drives av et aggregat som har diesel og ikke olje, som drivstoff.

Befaring

- Straks vi fikk høre om at noen mente de hadde sett oljesøl, dro vi på befaring. Det har ikke vært en lekkasje. Til vindmålermasta brukes ikke olje, men diesel. Det har ikke vært lekkasje av diesel. Det svarte en ser, er rester etter eksos fra aggregatet, sier Vik.

Vik sier at de svarte flekkene vil forsvinner. Hvis det er behov for å rette på forholdene, vil TrønderEnergi gjøre det, forklarer Vik.

Tar ned masta

TrønderEnergi fikk tillatelse til å ha vindmålermasta på Brungfjellet til 1. september.

- Vi har en plan om å demontere masta ganske snart, og det skjer i løpet av sommeren. Kjell Vindteknikk eier og drifter masta, og demonteringa avhenger av når firmaet har anledning til å ta ned masta, sier Vik.

Ifølge målingene TrønderEnergi har fått rapport om, er det gode vindforhold på Brungfjellet.

- Resultater er gode, bedre enn antatt på forhånd, sier Vik.

Søknaden

TrønderEnergis konsesjonssøknad om å få bygge vindmøllepark på Brungfjellet ligger hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Denne er ennå ikke ferdigbehandlet, og TrønderEnergi har heller ikke fått noe signal ennå om hvilken vei søknaden blåser. Når svaret fra NVE har kommet, vil saken bli behandlet i styret i TrønderEnergi, opplyser Vik.

Melhus kommunestyre har stilt seg negativ til en vindmøllepark, og styrelederen i TrønderEnergi har overfor Trønderbladet sagt at styret vil lytte til hva lokale politikere mener.