Tirsdag morgen var Midtre Gauldal-ordfører Erling Lenvik (Ap) og rådmann Knut Dukane i Klæbu for såkalte «avklarende samtaler» om kommunereformen.

Felles alternativ

Én ting ble de i alle fall enige om.

– Det endte opp med at vi er samstemte på at Melhus er jokeren. Inntil de har bestemt seg for hva de vil gjøre, blir det vanskelig å håndtere veien videre, sier ordføreren.

– Både vi, Klæbu og Skaun ser at vi er avhengige av at de bestemmer seg for hva de vil. Felles for tre er at vi har Melhus som en alternativ retning å gå i - de er et reellt alternativ for oss alle. Derfor tar vi sammen initiativ til et møte der vi utfordre dem til å være mer konkrete.

Signalene fra Melhus så langt har vært at de ønsker å være selvstendige, men at de gjerne tar en prat med nabokommunene for godt vennskaps skyld.

– Håper på tydelig svar

Hvis Melhus bestemmer seg for at det er uaktuelt å gå mot sør, kan i alle fall Midte Gauldal konsentrere seg om de to andre mulighetene de har skissert - altså videre sørover mot Rennebu og Oppdal eller sørøstover mot Holtålen, der en spleis med Rennebu også kan være aktuelt.

– Det blir viktig etterhvert å rydde opp og utelukke noen alternativer, sier Lenvik.

– Jeg håper de kan avklare og være tydelig hva agendaen er, sier han til Trønderbladet.