Den offisielle åpningen av friluftslivets år 2015 blir markert over hele landet tirsdag 13. januar. På GSK skjer dette på en noe spektakulær måte.

– Ungdomsskoleelevene på Støren har et litt hårete mål om å lage landets lengste bål, forteller koordinator Kristin Myklevoll ved Frisklivssentralen i Midtre Gauldal til Trønderbladet.

Langdistansegrilling

Dette vil skje klokken halv ni om morgenen utenfor skolesenteret, like etter at ordfører Erling Lenvik har talt og stått for den offisielle åpningen.

– Jeg vet ikke helt hva vi har å måle oss mot, men vi bygger så langt vi kan og håper på det beste, sier Myklevoll, som er primus motor for markeringen i kommunen.

Ryktene sier at rektor Thom Arnesen også vil prøve en helt ny måte å grille pølser på.

– Han har i alle fall sagt til meg at han vil se om han får grilla ferdig pølsa si ved å gå hele veien langs bålet og holde den over varmen. Er den ferdig grilla ved enden tror jeg vi skal si oss godt fornøyd, sier frisklivskoordinatoren og ler.

Vinternatt for Lenvik

Målet med satsingen er å gi økt oppmerksomhet rundt friluftsliv og økt deltakelse for hele befolkningen. Da er det viktig at også ordførerne går foran. Derfor har de blitt utfordret fra sentralt hold om å overnatte utendørs natt til tirsdag.

Erling Lenvik har tatt utfordringen på strak arm. Han skal ligge i en lavvo utenfor rådhuset, der han mest sannsynlig også får selskap av et lass med speidere fra Singsås. Speidergruppa teller imponerende 40 mann, og fire av dem skal ligge ute.

Utenfor rådhuset blir det ifølge Myklevoll både pølsegrilling og kaffe.

Det er også planlagt flere arrangementer rundt om i kommunen, der blant andre Statskog står i bresjen. I mai følges friluftslivsåret opp med en topptur for innbyggerne sammen med ordføreren.

Frisklivskoordinator Kristin Myklevoll er spent på tirsdagens bålstunt. Foto: John Lerli