– Det var en forferdelig, eiendommelig følelse, sier Solbakken.

Han satt og arbeidet med en bærbar PC på fanget ved stuebordet hjemme i Kjørkvollveien på Støren, da han gløttet opp og så ut gjennom stuevinduet.

Les også: Bygningen kan kollapse

Les mer: Totalskadd i brannen

– Du vet, når ikke hjernen klarer å oppfatte det øynene ser – jeg så ned igjen, og først da jeg så opp en gang til, oppfattet jeg at det brant. Stuevinduet så ut som glassdørene på en peis det brenner i, forteller han.

Klokka var da rundt 04.10.

Spant rundt

Han spant rundt i stua for å finne en telefon, og fikk ringt brannvesenet.

– Jeg sitter rett som det er og jobber om natta, men jeg hadde egentlig tenkt å gå og legge meg, like før dette skjedde, forteller Solbakken.

Politiet ba ham gå ut og ta et bilde av brannen med en gang, fordi de gjerne ville ha det til etterforskningen. De var senere innom og takket for hans snarrådige reaksjon og for hjelpa.

Les også: Påvirker ikke leveransene

Ute var det en veldig spesiell stemning forteller Solbakken.

– Det var som en stor lyskule på trelasten, og ellers var det helt stille, beskriver han.

Naboene ble vekket

Mens Solbakken var ute, kom en tilfeldig forbipasserende, som hadde sett brannen fra E6, og hun hadde kjørt oppom for å sjekke om det var bolighus i nærheten, hvor folk måtte varsles.

– Hun hadde også ringt brannvesenet, men de hadde sagt at de var klar over brannen da, sier Solbakken.

Etter hvert ble de andre naboene vekket, og mange av dem samlet seg i gata utenfor.

Les mer: Forberedte evakuering av naboene

Solbakken mener utviklingen av brannen må ha gått raskt.

– Det er jo rart med det når man sitter oppslukt i noe, men jeg synes det er rart jeg ikke så noe i sidesynet litt før. Jeg tror det må ha gått veldig fort, sier han.

Han er glad brannmannskapet klarte å begrense brannen, og mener det var svært heldig at vinden fra dagen før hadde stilnet.

Her satt Torkel Håvard Solbakken og jobbet, da han oppdaget at utsikten gjennom stuevinduene var som å se inn i en peis med fyr i.