Som banksjef i Soknedal Sparebank følger Arnfinn Aakerli utviklinga innen fjørfebransjen. Banken har mange landbrukskunder, og forbruket av kylling og kalkun har gått ned.

- Jeg følger utviklinga med spenning og interesse, og litt uro, sier Arnfinn Aakerli.

- Hvor alvorlig er dette for dere som kredittgiver?

- Mange av dem som etablerte seg i fjørfenæringa i Gauldalen gjorde det for 15-20 år siden. De begynner å ha nedbetalte anlegg. De nye er mer sårbare, men så vidt jeg kjenner til er det bygd kun ett nytt fjørfehus i kommunen de siste fem åra. Utviklinga i landbruket skjer ut fra hva folk vil spise, og endringene skjer raskere enn før, sier Aakerli.

- Må det snart tenkes alternativt når det gjelder bruk av kyllinghusa i dalføret?

- Nei, jeg håper ikke vi kommer dit. Næringa har vært i motbakker før, og jeg har tro på at pila vil snu igjen, sier banksjefen.