Midtre Gauldal Arbeiderparti mener alle i kommunen må være med på å betale eiendomsskatt fordi regjeringa kutter tilskudd til kommunen.

- Øremerkes

- Potensialet er 11-23 millioner kroner i inntekt. Pengene som kommer inn fra eiendomsskatten skal være øremerket skole og helse, sier ordfører Erling Lenvik.

Lørdag stilte representanter fra partiet og deriblant ordfører Lenvik, opp på stand inne på Domussenteret på Støren for å høre hva folket mener. Politikerne hadde med drops for å sukre det bitre budskapet om at det kan bli innført eiendomsskatt allerede fra neste år.

- Alle må bidra. Det vil bli anledning til å søke fritak. Grunnlaget vil være ligningsverdien på eiendommen, og ikke takstverdi som rådmannen foreslår, sier Lenvik.

Regjeringskuttet

Lenvik forklarer Arbeiderpartiets ønske om å innføre eiendomsskatt med at regjeringas kutt overfor Midtre Gauldal, vil føre til at kommunen får 30 millioner kroner mindre å rutte med i kommende fireårsperiode.

De 30 millionene skriver seg ifølge ordføreren, fra kutt i distriktstilskudd, kutt i andre tilskudd, pensjonsutgifter og at tilskudd til samhandlingsreformen ikke vil være øremerket.

- Rasering

Samarbeidspartner Høyre er lunken til eiendomsskatt, kan ordføreren fortelle.

- Høyre sier at de kanskje vil finne sparetiltak slik at det ikke blir nødvendig med eiendomsskatt. Det vil bety rasering av skole- og helsetilbud. Arbeiderpartiet vil i første omgang unngå oppsigelser, og hvis vi skal ha reduksjoner, må det tas ved naturlig avgang, mener Lenvik.

Lenvik mener det er ingenting i veien for at eiendomsskatten kan starte på sju promille helt fra det første året. Til sammenligning har Melhus to promille eiendomsskatt for bolig- og fritidseiendommer.

En annen fra Arbeiderpartiet som stod på stand, var Aina Bogen.

- På grunn av det nye statsbudsjettet ,får Midtre Gauldal mindre penger og større økonomiske utfordringer og da vil vi høre hva folk mener, sier Bogen.

Da Trønderbladet var innom standen, hadde partifolkene nettopp innledet praten med forbipasserende. Stemninga så da ut til å være god.

Ordfører Erling Lenvik mener at alle innbyggerne må være med på å betale eiendomsskatt uansett hvor de bor. Illustrasjonsfoto fra Støren.