Kommunestyret vedtok i juni å gå til det uvanlige skrittet å ekspropriere grunnen fra ti grunneiere. De bor langs traseen opp til det som skal bli Støren næringsområde, som Norsk Kylling når har vraket. Dette ekspropriasjonsvedtaket har fem av disse grunneierne nå klaget på.

Les bakgrunnen: Eksproprierer grunn

Les: Men Norsk Kylling vil ikke bygge på Støren

Fylkesmannen støtter kommunen

Men de har ikke lyktes med sine klager tidligere. De klagde nemlig også på vedtaket om selve reguleringsplanen for hele Støren næringsområde. Klagene dreide seg om ulempene veitraseen opp til Støren næringsområde vil få for dem.

Kommunen avviste klagene. Nå har også Fylkesmannen avvist klagene. Dermed har de ingen flere muligheter til å klage på trasévalget.

Klagde på veitraseen

Totalt kom det inn tre klagebrev på selve reguleringsplanen, fra til sammen sju grunneiere langs veitraseen opp til det som skal bli næringsområdet. Fylkesmannen har gått gjennom klagene og saksbehandlingen til kommunen. I all hovedsak gir Fylkesmannen kommunen medhold, og mener saksbehandlingen og skjønnsvurderingene som er gjort, har vært forsvarlige.

Kommunen avviste i vår den ene klagen, fra grunneier Sivert Nygård, fordi klagen ble sendt inn etter fristen. Fylkesmannen valgte likevel å behandle klagen, fordi de mener det var særlige grunner til at klagen blir prøvd.

Kommunen fastholder ekspropriasjon

Nå har også kommunen avvist klagene på ekspropriasjonen. Rådmannen bruker i stor grad Fylkesmannens avvisning av traséklagene som støtte, for hvorfor kommunen har sitt på det tørre når det gjelder ekspropriasjonene. Kommunen avviser dermed disse klagene. Både Fylkesmannens opprettholdelse av klagene, og de nye klagene på eksproprieringen ble tatt opp som referatsaker i kommunestyret, det vil si at de ikke behandlet dem. Neste skritt er at Fylkesmannen også behandler klagene på ekspropriasjonen.