IKKE GANGVEI: Gang- og sykkelvei er ikke en del av pakken Statens vegvesen leverer med ny E6. Det hadde ordfører Sivert Moen hele tiden trodd. I dag er det ikke gang- og sykkelvei gjennom den tett trafikkerte sentrumsgata. Det brukes mye sikringskjøring, og mange foreldre kjører barna til skolen.

Ikke fulgt med

Da ble det nemlig klart for dem at Statens vegvesen ikke skal bygge gangvei gjennom Soknedal sentrum. Det skal bare bygges gangvei fra kryssløsningen sør for sentrum, og inn til omtrent Spar Fossum. Og så gangvei fra Hovsbrua opp til skolen og barnehagen.

Både ordfører Moen og Reppe mener at politikerne i kommunen hele veien har ment og trodd at de var sikret gangvei gjennom sentrum, med bygging av ny E6.

TUNELLÅPNINGEN: Slik ser det ut i tunellåpningen mot Soknedal sentrum nå.

Forbauset i vegvesenet

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen er forbauset over at dette tar politikere og næringslivet på senga.

– Dette har vært klart og gjentatt i flere sammenhenger. Tiltak gjennom sentrum er ikke en del av prosjektet. Jeg er forbauset over at de sier at dette kom overraskende på, sier Johnsen.

Han peker på at vegvesenet i dette prosjektet nettopp tar på seg mye lokalt ansvar, ved at de bygger gang- og sykkelvei opp til skolen og barnehagen.

- Bør starte umiddelbart

Det Johnsen derimot sterkt oppfordrer til, er at kommunen umiddelbart når E6 flyttes, kommer i gang med å regulere for gang- og sykkelvei gjennom sentrum. Når ny E6 åpner, vil dagens E6 bli fylkesvei, og fylket blir dermed veieier. Han viser til Melhus kommune, hvor han mener de kom for sent i gang med å utarbeide planer for Melhus sentrum etter E6 ble bygd utenfor sentrum.

– Kommunen og fylket må samles og finne ut hva som skal gjøres, hvordan det skal gjøres og hvordan det skal finansieres. Og det bør startes opp snarest når ny E6 åpner.

Enig ordfører

Ordfører Moen er helt enig i at de må få til gang- og sykkelvei gjennom sentrum. Han viser til at trafikken på E6 vil øke i årene framover, og ved stenging av Soknedalstunellen vil all trafikk gå gjennom sentrum.

– Får vi ikke gang- og sykkelvei på plass gjennom sentrum, er vi ikke kommet ett skritt videre fra i dag når det gjelder trafikksikkerhet. I dag bruker vi sikringskjøring for unger gjennom sentrum og opp til skolen, eller foreldrene kjører dem selv, sier Moen. Han har satt rådmannen på saken, og kontaktet partikollega Gunn Iversen Stokke, som leder transportkomiteen i fylkeskommunen.

Marthe.Eid@tronderbladet.no

982 60 454