Treningen foregår i regi av 3T og hovedmålet er å styrke balansen og bevegeligheten slik at daglige rutiner skal foregå på en best mulig måte.

Hver tirsdag og torsdag holder Lasse Lassen fra Danmark treninger for eldre på 3T. Øvelsene de trener på er varierte, men alle er målrettet mot det å skape bedre balanse og bevegelighet i kroppen. De fleste treningene foregår inne i et eget lokale på 3T, men Lassen tar også med seg gjengen ut i parken ved Melhustorget på godværsdager.

Sosialt i tillegg

Det er stort sett den samme gruppa som møtes hver tirsdag og torsdag, men naturlig nok passer det ikke for alle hver gang. På det meste har man vært oppe i over 30 deltakere, men en normal time inneholder 20-25 deltakere. Elaine Nikolaisen, en av deltakerne, skryter veldig av både opplegget, treneren og gruppa.

- Det er et veldig bra opplegg treningsmessig, og vi trener variert og merker selv gode resultater, skryter hun.

- I tillegg er det veldig moro for oss pensjonister å møtes, og vi tar alltid en kaffe sammen etter treningene. Da bytter vi på å ha med noe til kaffen, og dette gjør det hele også veldig sosialt, legger hun til.

Treneren merker også resultater, og trives veldig godt med å jobbe med denne gruppa.

- Det er veldig givende å jobbe med eldre, spesielt når man ser så stor fremgang som jeg har sett i denne gruppa. Vi har for eksempel noen som for omtrent et år siden brukte rullator, men som nå har kastet den igjen, sier en fornøyd Lassen.

Mange tilbud

Lasse Lassen driver firmaet som han kaller Movement Map. Det er dette firmaets samarbeid med 3T som gjør at han holder timer her. Firmaet hans driver i tillegg til treningsprogram for eldre, også med idrettsutøvere. Lassen er også fysisk trener for herrelaget til Melhus Fotball.

- Vi i Movement Map jobber med å systematisere trening, både for eldre, men også for idrettsutøvere, forteller han.

Han forteller videre at firmaet hans nå begynner å bli populært, og han har blant annet skrevet en bok som er utgitt i Kina. Ambisjonene til dansken er det heller ikke noe å utsette på, og han har også fått mange tilbud fra ulike idrettslag rundt om i verden om jobber.

- Det står ikke på jobbtilbudene heldigvis. Vi jobber også med opplegg for fotballspillere, og har vært i kontakt med klubber både i Europa og USA rundt dette, sier han.

- I USA har det også vært litt aktivitet rundt amerikansk fotball, fortsetter dansken.

Noe av hovedmålet for Lassen, er at det som leveres fra Movement Map, skal være av ypperste kvalitet. Han har tro på at hans firma en dag skal være størst på markedet, men har det ikke travelt med dette.

- Jeg har tro på at vi en dag kommer til å være størst i verden på det vi driver med. Vi legger stor vekt på at det vi leverer, skal være av stor kvalitet. Derfor bruker vi heller god tid, enn å levere fort, legger han til.