– Det synes jeg er positivt, hvis de velger å etablere seg i Midtre Gauldal.

Vil tilbake til Engan

Det sier ordfører Sivert Moen, om Staur Holdings planer om å etablere produksjonsvirksomhet i Midtre Gauldal. Helst vil de kjøpe opp Norsk Kyllings fabrikk i Engan, som Agnar Østhus selv etablerte i 1991. I dag er det sønnen Bernt Østhus, som er administrerende direktør i Staur Holding.

Ordføreren viser til at fabrikklokalet i Engan er eid av Støren industrieiendom, og at de har en leiekontrakt med Norsk Kylling ut 2023.

– Det er lite kommunen styrer med, eller kan bidra med når det gjelder det. Det blir et forhold mellom det selskapet og de som leier der nå, sier Moen.

– Kjenner ikke igjen

Bernt Østhus sa til Trønderbladet at de har opplevd motvilje i kommunen, i forhold til å etablere ny virksomhet i kommunen.

– Det kjenner jeg meg ikke igjen i, sier Moen.

Han sier at de ikke har vært i kontakt med ham.

– Hvis de ønsker å etablere slakterivirksomhet, er det klart at vi har et forhold til Norsk Kylling. Vi jobber for at de skal bli her. Der har vi vært tydelige. Om det kan oppfattes som motvilje, vet jeg ikke.

- Ingen dårlig klang

Moen sier at de vil være profesjonelle, uansett hvilken aktør som banker på døra.

– Vi er like positive til alle andre, som vi er til Norsk Kylling.

– Klinger Østhus-navnet dårlig i kommunen, med tanke på historien?

– Jeg synes ikke det. Men noen oppslag i pressen var jo harde, og kanskje også unødvendige, i forhold til at de var i en oppstartsfase. Jeg synes kanskje pressen burde ha vært mer fleksibel. Jeg synes ikke det er noen dårlig klang i det navnet, for å si det sånn.

Tror ikke på Malvik-rykte

Ordføreren har også fått med seg at Bernt Østhus til Trønderbladet har sagt at det er svært sannsynlig at Norsk Kylling havner på Malvik.

– Det er sikkert mange som hører rykter. Som jeg kjenner prosessen, er det ingenting som tilsier at Østhus vet mer enn hva jeg gjør om dette, sier Moen.

Han mener det er tydelig at ingenting er avklart på forhånd.

– Det handler mer om vi er i stand til å levere det Norsk Kylling trenger.

Bernt Østhus og Staur Holding vil på nytt etablere produksjonsvirksomhet i Midtre Gauldal, aller helst i sine gamle lokaler i Engan. Foto: Staur Holding