Sju veier i Sør-Trøndelag er fortsatt preget av ras eller oversvømmelse ifølge ei oppdatering fra Statens vegvesen.

  • E6 på Lundamo har fortsatt ett felt stengt etter jordraset mandag ettermiddag. Slik Trønderbladet har skrevet før i dag, blir det neppe åpning av det andre feltet i dag. Geotekniker skal ta ny vurdering på onsdag.

  • Fylkesveg 30 Singsås ved Rørosbanen. Veien er snevret inn og kan bli stengt i 15 minutter på grunn av vedlikehold

  • Fylkesveg 65 Storås: Ett felt stengt på grunn av oversvømmmelse

  • Fylkesveg 490 Meldal: Ett felt stengt på grunn av jordras

  • Fylkesveg 700 Kjerstad og Ramberget mellom Berkås og Svorkmo: Innsnevring etter jordras og nedsatt fartsgrense til 50 km/t

  • Fylkesveg 968 Selbu: Åpen, men redusert framkommelighet

Beredskapen

Med alle jordrasene rundt om i Trøndelag, har vegvesenet hatt svært travle dager. Geotekniker Eivind Schnell Juvik i Statens vegvesen har vist til at vegvesenet har hatt ekstra beredskap. Avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen understreker i ei pressemelding at vegvesenet har godt samarbeid med NVE og Meteorologisk institutt.

- Vi jobber på spreng for å holde veiene åpne, slik at folk kommer fram. Samtidig er det geologer til stede for å sørge for at det er trygt å kjøre, uttaler Solvi.

Solvi opplyser at vegvesenet har folk som kjører rundt for å sjekke forholdene, men at det er umulig å forhindre at ras skjer når det er så store nedbørsmengder.

- Vi takker trafikantene for tålmodigheten og forståelsen, uttaler Solvi.

Mer regn

Meteorologene skriver på sin nettside: Beklager Trøndelag og Møre og Romsdal. Gjør deg klar for flere regnfulle dager. Fra onsdag formiddag skal det rett og slett pøse ned igjen, og mest er ventet å komme natt tl torsdag.