Interessen var rekordstor da Gaula natursenter og «På ville veier» inviterte til den tradisjonelle markedsdagen på Støren lørdag. Dette var åttende året med boder, salg av lokale varer og aktiviteter på natursenteret, og allerede før de åpnet dørene hadde en lang kø dannet seg på utsiden.

– Det har vært voldsomt med trøkk. Vi telte 400 personer bare i løpet av de første 40 minuttene, forteller daglig leder Torstein Rognes på Gaula natursenter.

Da klokka tikket tre og det hele var over hadde hele 1500 vært innom. Det mot fjorårets 1200. At ordet har spredt seg er det lite tvil om, det var langt fra bare Midtre Gauldalinger på Støren. Folk hadde tatt turen både fra Orkdal, Skaun, Trondheim og Heimdal, får vi opplyst.

– Har truffet midt i blinken

Også i år var det stort sett lokale forhandlere som hadde fått plass på stands. Slik skal det også være, mener Liv Kari Aasen.

– Dette skal være lokalt i størst mulig grad, og vi har mange av de samme hvert år. I år har vi også hatt flere boder utendørs, noe som har bidratt til det gode besøket, sier hun.

– Det er tydelig at vi har truffet midt i blinken. Dette er et intimt og lite marked, men det er også litt av sjarmen.

Gjenganger med «fyllesvin»

To aktører som har har lang fartstid på markedsdagen er singsåsbyggene Kari Merethe Buseth og Brit Kosberggrind, som driver henholdsvis KamerSkinn og Brits keramikk. Til vanlig er de å finne på andre siden av jernbanestasjonen på Singsås, der de også har en kaffekrok.

– Det har vært helt strålende i dag. Salget har vært bra og det har vært utrolig mye folk innom, sier Kari fornøyd i halv to-tida.

Hun benytter anledningen til å vise fram en av sine mer finurlige kreasjoner, «Fyllesvin», som rett og slett er en pappvinpose-beholder i skinn formet som en gris.

– Denne synes jeg er fin, men jeg legger jo merke til at noen vegrer seg for å kjøpe den i gave. Den kan jo gi noen uheldige signaler, sier hun og ler.

Skal det være et fyllesvin?
Ridning med Storlykkja gård utenfor natursenteret.
Rundt 1500 var innom lørdag mellom 11 og 15.
Arrangørene Torstein Rognes og Liv Kari Aasen kunne smile for rekordoppmøte.
Inne på senteret var det mulig å få noe å bite i.
Kirkeverge Eli Ødegård la ikke skjul på at hun ble svært glad i svinekjøttet til Aursundgris.
Skinn og keramikk fra Singsås.
Børs gikk så det suste. Bak disken - Liv Kari Aasen.
Folksomt.
Garn fra Storlykkja.
Børs basar.
i år var det flere boder også utendørs.
Torstein Rognes sikrer seg ferske bakvarer fra Stig Magne Torve og Soknedal Bakeri.