Familiedagen på søndag blir et møtested mellom flyktninger og etniske nordmenn.

– Vi har bedt flyktningene i kommunen, og hengt opp lapper og sagt fra til alle barnehagene, forteller initiativtaker Maja Tveter.

Hun håper mange har lyst til å komme for et uformelt treff, og at det kanskje kan føre til at det knyttes nye vennskap på tvers av etnisitet.

Les også: Samarbeid må til når man skal lage snømann

– Vi har fått låne bålpanner så vi kan grille pølser, og Rema 1000 har gitt oss saft så det blir varm saft, smiler Maja.

Mat må de som kommer ta med seg selv.

Mer formelt enn det er det ikke. Arrangementet skal i hovedsak være et møtested, og det blir leking og aking. Alle som har lyst kan komme.

– Det er for hvem som helst, og det skal være lett å ta med seg barn, forteller Maja.

I utgangspunktet hadde de en plan B, om været skulle vise seg å bli dårlig, men med utsiktene som har vært de siste dagene, er innealternativet lagt bort.

– Det blir ute! fastslår Maja.

Les også: Melhus kan få 46 flyktninger i år

Arrangementet begynner 13.00, og varer til folk vil hjem.

– Jeg ser kanskje for meg et par timer, sier Maja.

Hun understreker at også flyktninger fra Midtre Gauldal er hjertelig velkomne.

Refugees Welcome to Melhus ble startet høsten 2015, og er en gruppe som ønsker å knytte bånd mellom flyktninger som kommer til bygda, og etniske nordmenn.

Dette er det første arrangementet de har, men Maja forteller at de jobber med å få startet en kvinnegruppe, og at det også er aktuelt med flere familiedager, om denne blir en suksess.