Tidligere i dag tirsdag har ikke lensmann Monica Brækken villet uttale seg om drapet på 27-årge Nilofer Nasari. Nå vil hun kommentere blant annet spørsmålene Trønderbladet stilte før i dag.

Les også:

Han så rett over til drapsstedet

Følte seg truet og anmeldte ektemannen

Kriseteamet har hjulpet ti personer

- Grufullt og sjokkerende

Under en pressekonferanse hos politiet før på dagen, opplyste konstituert politimester Marit Fostervold at Spesialenheten for politisaker blir koplet inn for å undersøke om hva som skjedde etter at kvinnen anmeldte ektemannen. Dette skjedde tidligere på mandagen. Kvinnen hadde voldsalarm fordi hun følte seg truet av ektemannen. Litt etter klokka 21 ble hun konstatert død av lege, og ektemannen (27) ble pågrepet for drapet. Han er siktet for forsettlig drap. Da han ble pågrepet av politiet, hadde han med seg parets toårige sønn. Onsdag er det fengslingsmøte for den siktede ektemannen.

Ikke første gang

Trønderbladet møter lensmann Monica Brækken på Melhus lensmannskontor, og Brækken sier at hun nå etter avtale med politimesteren, kan gi flere detaljer.

- Hva mener du om at drapssaken er meldt inn til Spesialenheten for politisaker?

- Jeg synes det er viktig og riktig avgjørelse. Det er viktig at andre kan vurdere den jobben som er utført her på lensmannskontoret. Nå skal Spesialenheten vurdere vår jobb. Jeg tenker det er viktig at andre kikker på oss. Dersom det er noe som er feil eller kritikkverdig, synes jeg som lensmann at vi skal følge opp dette, sier Brækken.

Brækken opplyser at det ikke er første gang Spesialenheten har undersøkt saker som har tilknytning til Melhus lensmannskontor.

- Spesialenheten undersøker saker der personell har vært involvert. Det kan være at en politiansatt blir anmeldt eller at vi selv melder inn saker, sier Brækken.

Utfallet av slike undersøkelser, ønsker Brækken ikke å uttale seg om. Hun legger til at hun ikke vil uttale seg om de faktiske hendelsene i drapssaken.

- En isolert hendelse

- Er det trygt å bo i Melhus?

- Dette er en alvorlig hendelse som gjør inntrykk og som opptar innbyggerne i Melhus. Jeg vil likevel si at det er trygt å bo i Melhus. Dette har vært en isolert hendelse, sier Brækken.

- Hvordan følges saken opp?

- Jeg er involvert gjennom kriseledelsen i Melhus. Det er etablert kriseledelse i Melhus kommune, og jeg opplever at vi har et godt samarbeid. Vi møtes jevnlig, og vi gjennomfører øvelser og vi trener på hendelser og situasjonen også slik den på mandag, sier Brækken.

Brækken forklarer at det er viktig å ha et godt system for oppfølging av familien og naboer.

- Jeg opplever at de blir ivaretatt av kriseledelsen i Melhus, sier Brækken.

Drap av denne typen i Melhus er en svært sjelden hendelse.

- Det har ikke skjedd denne typen drap i min tid som lensmann. Politiet har undersøkelser av mistenkelig dødsfall, opplyser Brækken.