Miljøpakken har bevilget en million kroner til et pilotprosjekt i Melhus der bilister kan forhåndsbestille parkeringsplass. Parkeringa er beregnet på pendlere, og forhåndsbestilinga skal gjøre det mulig for bilister å få en garanti for at en parkeringsplass står klar utenfor Melhus skysstasjon.

Prosjektet går ut på at pendlere kan forhåndsbestille parkeringsplass på et avsatt område ved Melhus skysstasjon enten via en app eller at t-kort benyttes som adgangskontroll. Pendlere opplever ofte at parkeringsplassen er full, og velger da enten å kjøre til byen eller bruker tid på å vente på at en plass blir ledig. Dessuten har mange parkerert utenfor oppmerket felt.

Miljøpakken har bevilget 1,2 millioner kroner til prosjektet, og Melhus formannskap skal tirsdag ta stilling til om Melhus skal bevilge 1 million kroner. For å få fortgang, foreslår rådmannen å bruke hasteparagrafen slik at formannskapet kan bevilge penger, noe det normalt sett er kommunestyret som gjør. Neste kommunestyremøte er ikke før i august.

Kapasiteten på parkeringsplassen vil være 40 plasser. Asplan Viak har for Melhus kommune, utredet en utvidelse av parkeringsplassen slik at den blir på 58 plasser samt to handikapplasser. I tillegg kan det bli parkeringsplass for sykler. Samlet kostnad blir fire millioner kroner.

Pilotprosjektet skal avklare om forhåndsbestilling er veien å gå for å få flere til å reise kollektivt. Rådmannen anbefaler at Sør-Trøndelag fylkeskommune står for prosjektet, og at Melhus ikke går i gang med prosjektet uten at Sør-Trøndelag fylkeskommune, Miljøpakken og Jernbaneverket er med på laget.