Halvard Kjelås går over i pensjonistenes rekker etter snart ni år som rektor på Gauldal  videregående skole. Rektorstillingen er lyst ut med søknadsfrist 6. mars.

Søkerne

– Det er veldig spennende om vi får mange søkere, sier fylkesdirektør for opplæring, Inger Christensen. Hun legger til at søkerne gjerne kommer fra sjiktet av mellomledere i videregående. Planen er å få en ny rektor på plass til det nye skoleåret starter, og hun håper det blir nok med en utlysning.

Nylig ble det ansatt ny rektor på Thora Storm videregående skole i Trondheim, og da søkte åtte og av disse ble fem innkalt og tre gikk videre til nærmere vurdering. Minst like mange søkte rektorstillingen i Selbu, og på Røros var det 12 søkere til rektorjobben der.

Vil ta tid

Tilsettingen skjer på fylkeshuset, og Christensen som har tilsettingsmyndigheten, jobber sammen med tillitsvalgte når søknadene vurderes og kandidatene innkalles. Med dybdeintervjuer og referanseinnhenting vil prosessen ta noe tid, sier hun.

Gauldal videregående skole er en kombinert skole med 57 årsverk, ca. 350 elever og 20 studenter på teknisk fagskole. Skolen har som mål å ha et tett samarbeid med lokalt arbeidsliv og er bevisst sin rolle som aktør i regional utvikling, ifølge utlysingsteksten.