Miljødirektoratet er bekymret for laksestammen. Fisket denne sesongen har vært langt dårligere enn fjorårssesongen, som ble vurdert som et dårlig år. For å bøte på dette innfører Miljødirektoratet restriksjoner i fisket i vassdrag på Nordmøre, i Sør-Trøndelag og i Trondheimsfjorden i Nord-Trøndelag.

Fra 26. juni skal all hunnfisk settes ut, men dette har allerede fiskeforvaltningen i Gaula innført. I tillegg blir sesongen forkortet med 14 dager om ikke gytebestandsmål oppnås og det kan bety at fisket i Gaula stenges fra 16. august.

Det innføres også restriksjoner i sjøfisket på Nordmøre og i hele Sør-Trøndelag. I disse områdene åpnes ikke fisket før 15. juli, og det blir kun anledning til å fiske tre dager i uka. Fra mandag klokka 18 til torsdag klokka 18.

– Det er tegn på kraftig svikt i innsiget av laks til Trondheimsfjorden og på Nordmøre. Dette er gjennomgående for de fleste elver, og gir grunn til bekymring for om det blir nok gytefisk i elvene. For å sikre en bærekraftig forvaltning av bestandene med mål om å produsere et overskudd som gir grunnlag for fremtidig fiske er det dermed nødvendig med innskrenkninger i disse områdene, sier Raoul Bierach, seksjonssjef i fiskeseksjonen i Miljødirektoratet i en pressemelding.