Topp 4 spiller på at deltakerne går fire fjelltopper i Melhus i løpet av en dag. Tempo velger en helt selv og underveis er det flere stopper hvor en kan spise nisten og bare nyte utsikten. Topp 4 ble arrangert for første gang i fjor og ble en umiddelbar suksess med 300 små og store i godt fottøy og strålende humør. Blå himmel og solskinn skapte en perfekt ramme rundt det hele.

Selvsagt skal fjorårssuksessen gjentas. I år arrangeres Topp 4 søndag 7. juni. Fredag 5. juni skal 100 barnehagebarn i nedre Melhus bestige den første toppen og foreldre er velkommen til å være med. Arrangementet er ment å være et lavterskeltilbud for å lokke så mange som mulig ut i terrenget.

- Det blir full guffe i år også, gliser Hjørvard Bjørnbeth i Gimse IL.

- Det var jo en kjempesuksess i fjor og det prates allerede om Topp 4, og ikke bare i bygda vår, sier han.

- Interessen er stor, bekrefter Arne Petter Kjøraas, som også er en del av arrangørstaben.

Tak på antall deltakere

Fjelltoppene er de samme som i fjor, men i år flyttes starten til parkeringsplassen nær avkjøringen til Skjetnemarka. Dette er avklart med grunneier Knut Olsen, som synes det er viktig å spille på lag med allmennheten.

- Løypa er forbedret sammenliknet med i fjor og matstasjonene blir plassert mer hensiktsmessig. Vi fikk tilbakemeldinger på det i fjor, om at matstasjonene kunne vært plassert bedre, forteller Bjørnbeth.

Arrangøren har store forventninger til årets toppturmarsj. Så store at de har satt tak på antall deltakere.

- Vi har satt et tak på 500 personer. Vi har ikke lyst til å bli for stort for fort, da kan det oppstå voksesmerter. Organisasjonen må vokse i takt med deltakerantallet. Vi er også opptatt av kunne tilby kvalitet, at det ikke blir for mange på stiene. Turgåere liker ikke å ligge bak en lang kø av folk, sier Bjørnbeth.

Holder farge hemmelig

Påmeldingen til turmarsjen åpner snart og skjer via arrangementets hjemmeside eller Facebook-side. Det er «førstemann til mølla» som gjelder om interessen overstiger 500 deltakere.

Alle startende får t-skjorte. I fjor var denne rød og det har blitt aldri så lite status å gå rundt med denne. Årets farge er hemmelig inntil videre.

- Fargen blir offentliggjort en uke før Topp 4, forteller Kjøraas.