- Si din mening om Forollhogna fjellområde! Dette er den klare oppfordringen fra forskere ved Norsk institutt for naturforvaltning. NINA-forskerne er i innspurten med en stor ferdselsundersøkelse som startet for tre år siden.

Les også: Skjøt ikke hele villreinkvoten

Oppfordringen om å delta i spørreundersøkelsen går til alle lokalt bosatte, rettighetshavere og alle som eier/disponerer hytte i bygdene rundt.

Les også: I Midtre Gauldal lever janteloven og de gamle kommunegrensene

NINA-forsker Vegard Gundersen leder ferdselsprosjektet i Forollhogna, og han håper at mange berørte benytter anledningen til å si sin hjertens mening innen svarfristen 5. desember.

For å delta i undersøkelsen går du inn på www.hognareinen.no og svarer på undersøkelsen derfra.

Det er viktig å lytte til lokale brukere, mener Gundersen: - Hva vil du med fjellet og forvaltningen av de verdiene som finnes her? Hva er din bruk av fjellet eller hvordan ønsker du at fjellet skal være i framtida? Spørsmålene er mange og det er spesielt viktig å lytte til de lokale brukerne. Er du lokalt bosatt i kommunene rundt Forollhogna fjellområde, er rettighetsinnehaver eller eier/disponerer hytte ønsker vi at du tar deg tid til å svare på undersøkelsen innen 5. desember 2016, forteller han.

FJELLET: Hva er din bruk av fjellet eller hvordan ønsker du at fjellet skal være i framtida? Dette er noe av det forskerne vil ha svar på. Foto: Vegard Gundersen