I 2013 brakk Martin Michalsen nakken på tre steder under et mesterskap i Skien, og det har ikke skremt ham vekk fra å fortsette med bilsport. I helga var han på plass i Formula offroad på Ler, og målet var å vinne og ha det artig.

Ikke så kjent

- Dette er en veldig spesiell og litt skummel sport. Her handler det ikke om berømmelse fordi nesten ingen kjenner til dem som vinner, sier Michalsen.

51-åringen fra Trondheim fikk i fjor en førsteplass og en tredjeplass, og det synes han var godt gjort siden bilen var helt nybygd. Etter bruddet i 2013 fikk han skruer og plater i nakken, og han måtte ta et hvileår mens han trente seg opp.

- Det var bratt opp, og så gikk det kast i kast nedover. Jeg traff en sandhaug, forteller Michalsen om mesterskapet i Skien.

Under NM-runden på Ler kjørte han friskt, og etter et hopp ble han kjørt til sykehus med vondt i ryggen opplyser løpsleder Mikal Johnsen.

Trente seg opp

I starten etter nakkebruddet i 2013, var Michalsen lammet i armene og den første måneden klarte han bare å krabbe på gulvet. Etter tre måneder kunne han hente posten i postkassa.

Nakkebruddet har ikke skremt ham, me han forteller at kjøringa er litt farlig.

- De tre siste årene har tre brukket nakken eller ryggen, sier Michalsen.

Ifølge Michalsen har kona gitt opp å engste seg for at han kan få skader.

- Det er veldig artig å kjøre, og kjøringa gir en god følelse, forklarer Michalsen.

Under løpet har han med seg et team på fem, og så kan han hente inn tre hjelpere til om det trengs.

- Altfor lett

Da Trønderbladet er innom sandtaket på Ler der det er NM-runde, har Michalsen akkurat sagt til avisa at søndagens løype er altfor lett.

- I dag ser det ut til at bestemor kunne ha kjørt løypa, sier Michalsen i en pause under løpet.

Da farer en annen bilfører kast i kast nedover bakken. Heldigvis kan bilføreren gå ut av bilen og bort til ambulansen på egne bein. Litt etter begynner bilen til den islandske sjåføren å brenne midt i sandtaket.

Etter at Trønderbladet forlot baneområdet, kjørte Michalsen på nytt og løpsleder Mikal Johnsen forteller at Michalsen ble fraktet til sykehus for en sjekk etter å ha fått vondt i ryggen etter et hopp med bilen. Sjåføren i bilen som rullet nedover sandtaket i løpet ble ifølge løpslederen ikke skadd, og det ble heller ikke sjåføren av bilen som tok fyr.

Løpslederen er ikke enig med Michalsen i at løypa var for lett.

Under mesterskapet var ambulanse og hjellpemannskaper tilgjengelig. Føreren av bilen som rullet nedover, hadde en obligatorisk sjekk inne i ambulansen etter rundkastet.

Les også: Brann og rundkast

Bilene som benyttes i denne formen for motorsport, har opp til 1000 hestekrefter og koster fra 200.000 kroner og oppover til en million. Inngangsbilletten til sporten er så høy at en gjerne er i 40-årene før en kan satse, forteller Michalsen. Under løpet debuterte en 19-åring med farens bil.

Løypa var i et sandtak på Ler.