– Det er litt greit at politikerne og særlig ordføreren, viser seg i utkantene. Gåsbakken er jo en utkant i Melhus. Det har ikke kommet i gang utvikling på Gåsbakken og vi ønsker utvikling, sier Torunn Langås.

Langås er en av tre ildsjeler bak bygdakafeen i forsamlingshuset Grendstuggu, og kafeen kom i gang for å skaffe inntekter til Grendstuggu og for å ha et lokalt samlingspunkt. Sist onsdag kom ordfører Gunnar Krogstad til bygdakafeen i Grendstuggu.

– Ikke konkurrent

– Kafeen konkurrerer ikke med bygdakafeen på Gåsbakken skole. De har kafé den første torsdagen i måneden mens vi har annenhver onsdag. Framover kommer vi til å ha annenhver kafédag på kveldstid, og 21. september blir det anledning til å kjøpe bord der folk kan selge ting. Vi har nå satt opp åpningsdager annenhver onsdag fram til 21. desember, sier Langås.

Bygdakafeen startet på forsommeren og har siden starten hatt godt besøk. I kafeen kan folk kjøpe hjemmebakte kaker, og Langås forteller at de har fått hjelp med kakebaksten. Ordfører Gunnar Krogstad anslår overfor Trønderbladet at det var 50–60 personer på kafeen i Grendstuggu.

Åresalg

Ikke bare prat over kaffekoppen fenget. Langås forteller at de hadde åresalg, og at det ble omsetningsrekord. En av dem som vant i åresalget ifølge Langsås var ordføreren. Under åresalg består loddene av trepinner der tall er skrevet på, og så gjelder det å ha de rette tallene når gevinstnumre blir ropt opp.

– Det var et trivelig besøk og de hadde åresalg, sier Krogstad etter kafébesøket.

Han berømmer ildsjelene for å stå på for forsamlingshuset, og han forteller at han har mange gode minner fra tidligere besøk i Grendstuggu.

ÅRESALG: Lotteriet i form av åresalg, var svært populært. Foto: privat Foto: Privat
– Det var et trivelig besøk, sier ordfører Gunnar Krogstad etter kafébesøket Foto: Privat