Soknedal er en av 19 vinnere i konkurransen «Vi vil ha 4G» fra Telenor. Dermed blir det 4G-utbygging neste år. I konkurransen kan steder som ikke er en del av neste års ordinære utbyggingsplan likevel få 4G.

Engasjert på Facebook

I september gikk 20 radioplanleggere i Telenor gjennom de innsendte bidragene og sjekket de enkelte stedenes geografi og eksisterende dekning. Alt for å påse at Telenor kunne levere 4G til akkurat de stedene som var nominert. Til slutt trakk Telenor ut 57 finalekandidater fordelt på tre per fylke, i Sør-Trøndelag konkurrerte Røros, Soknedal og Husbysjøen.

Finalistene har videre konkurrert om å vise best og mest engasjement på sosiale medier. Hvert sted fikk utdelt en unik hashtag og Facebook-side for å dele sin lokale entusiasme.

Se bidragene fra Soknedal på Facebook.

– Underholdende

– I løpet av konkurransen ble nærmere 3000 bidrag delt, over 66.000 liker-klikk generert og over 9000 kommentarer registrert. Engasjementet har overgått alle våre forventninger, sier leder for mobildivisjonen i Telenor, Bjørn Ivar Moen, i en pressemelding. Han sitter i juryen sammen med landslagsspiller i fotball, Ada Stolsmo Hegerberg.

– Det har vært morsomt og underholdende å følge Soknedals kreative bidrag gjennom konkurransen. Engasjementet har vært upåklagelig, sier Hegerberg.

Den øvre juryen består av Berit Svendsen (administrerende direktør i Telenor Norge), Bjørn Amundsen (dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge), Aksel Lund Svindal (alpinist) og Kjetil Try (administrerende direktør i Try reklamebyrå).

Les også: Nye områder får bredbånd

Les også: Hovin må vente lenge på mobildekning

Raskere surfing

4G er pr i dag et rent mobiltdatanett, tilpasset effektiv strømming eller nedlastning av film, TV og musikk, bildedeling på sosiale medier samt videokonferanser. I praksis vil 4G gi omtrent like høy hastighet som mange har på wifi (trådløst nett) hjemme.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller helt nye krav til mobilnettet, og med 4G på disse stedene vil kundene nå oppleve økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser, både inne og ute, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør for mobilnettet i Telenor Norge. Han ser fram til å starte mobilnett-utbyggingen i Soknedal.