Drikkevann fra Jonsvatnet vil fortsette å renne i kranene iMelhus i ett år til.

Rundt halvparten av innbyggerne i Melhus har drikkevann fra Benna,og en del av disse har siden september i fjor fått drikkevann fra Jonsvatnet.Årsaken er bygging av vannbehandlingsanlegget i Benna og rørlegginga mellomBenna og Trondheim. Fra Ler og sørover forsynes de som ellers får vann fraBenna, med grunnvann fra Fremo vassverk.

Opprinnelig hadde Metrovann bebudet at prosjektet skulle væreferdig i 2014. Nå er det blitt forsinkelser, og juridisk rådgiver SisselDahlsveen i Trondheim kommune opplyser at omkoblinga til Benna-vann igjen, ikkeskjer før mars neste år. Første halvdel av 2015 skal det være prøvekjøring slikat det kan bli neste sommer før prosjektet er ferdig. Dahlsveen sier at prosjektet i realiteten ikke er forsinket fordi anlegget skal være ferdigbygd innen utgangen av året.

Benna skal gi permanent drikkevann til rundt halvparten avinnbyggerne i Melhus og sørlige deler av Trondheim. I tillegg skal Benna værereservevannskilde for Trondheim og Malvik. I en reservannssituasjon skal 200.000 personer forsynes med vann. Jonsvatnet skal værereservevannskilde for Melhus.