- De rastet 100 meter fra vanninntaket mitt, sier grunneier Kåre Lilleberg.

Lilleberg bor ved den omstridte drikkevannskilden Benna. Han er fortørnet over at rådmannen og ei gruppe ansatte fra Melhus kommune nylig dekket opp til bespisning nede ved Benna samtidig som at det innføres strenge restriksjoner for grunneierne og andre som bruker Benna. Restriksjonene blir nå innskjerpet i forbindelse med Metrovann-prosjektet der Melhus og Trondheim samarbeider om drikkevann.

Ved Benna som skal bli drikkevannskilde for tusenvis av personer, er det ikke tillatt å slå opp telt. Det er heller ikke lov å bade i Benna.

Rådmann Roy J. Jevard avviser at de ansatte fra Melhus kommune gjorde noe galt da de hadde lunsj ved Benna.

- Vi stod på land, og spiste spekemat og drakk vann fra Jonsvatnet. Vannet kom fra vanntank. Ingen av oss var i nærheten av vanninntaket, og ingen av oss badet. Det er lov å ferdes langs land, men det er ikke lov å forurense, sier Jevard.

Jevard opplyser at ansatte som har arbeidsplassen sin i tredje etasje i rådhuset, deriblant ledergruppa, var på ekskusjon til blant annet Benna og Hofstad næringspark.

- Vi var på sightseeing, og turen ble holdt for å gi informasjon til ansatte som ellers ikke er så mye ute. En halv dag i året brukes til denne runden, sier Jevard.