Det er mange år siden Frisørplassen og Rita Henriksen Havik flyttet til Skysstasjonen. Nå, 12 år etter, har de fått selskap av et helt knippe bedrifter som tilbyr egenpleie, og de har blitt et samstemt lite velværefellesskap i lokalene i Melhus sentrum.

For tre år siden flyttet dameklesbutikken Bærre Lækkert inn, halvåret etter kom Melhus fotterapiklinikk etter, Kropp er Topp flyttet inn for 1,5 år siden, og nå i vår kom også Karin Negledesign. De tre siste deler lokaler, mens klesbutikken og frisøren har egne inngangsdører.

–Vi anbefaler hverandre, selv om vi ikke treffes så ofte, forteller Karin Restad Bakke, som driver Karin Negledesign.

Hun holdt tidligere til i andre lokaler i Melhus sentrum, men trives godt på Skysstasjonen. Her er det om mulig enda mer sentralt, og hun opplever en økende mengde kunder som stikker innom og er interessert i det hun har å tilby.

I tillegg til negler tilbyr hun også vippeextension, noe som har blitt populært for kunder i alle aldre.

–Den eldste jeg har hatt er ei dame på snart 80, forteller hun.

Sentralt plassert

Klesbutikken Bærre Lækkert selger moteklær i store størrelser. De kom flyttende fra Melhustorget, og opplever også at Skysstasjonen er veldig sentralt.

–Vi flyttet hit for tre år siden, og det har gått kjempebra. Vi trenger ikke å ligge på Torget. Her har vi en stor butikk, med store prøverom, og kundene slipper å være så synlige, forteller Ingrid Gomo, som er assisterende butikksjef.

Kropp er Topp er det Brit-Helene Herje som driver. Hun tilbyr ulike tjenester innen hudpleie, kroppspleie og hårfjerning, og hun holdt også til i andre lokaler i Melhus sentrum før.

–Jeg har fått mange nye kunder her, og mange gamle, smiler hun.

Fyller et behov

Melhus Fotterapiklinikk drives av Therese Lillevik og Hege Kristin Høyem, og de har i løpet av årene etter at de flyttet fra Kroa eldresenter, blant annet opplevd at kundene deres har blitt yngre i gjennomsnitt.

–Vi har blitt mer synlige, og vi fremstår litt mer sånn som vi ønsker å fremstå, sier Høyem.

Da de flyttet inn i de store lokalene i 2014, hadde de en plan om at de kanskje kunne dele lokale med flere fotterapeuter, eller andre yrkesgrupper. Nå er det veldig fornøyd med blandingen av tilbud.

–Folk har vært innom her og spurt om vi har andre tilbud, så sånn sett dekker vi nå en etterspørsel, forteller Høyem.

Les også: 32 nyetablerte bedrifter og én konkurs

På godt etablerte Frisørplassen opplever Rita Henriksen Havik og Vibeke Saksegård at det er positivt at de har fått selskap.

De driver hvert sitt foretak under samme tak. Havik har fire ansatte, og feirer 30-års jubileum som selvstendig frisør til neste år.