For 14 dager siden ble det avholdt partilederdebatt i Midtre Gauldal. Alle lokale ledere stilte opp. Flere tema ble diskutert. I forkant av denne debatten hadde mye skittkasting foregått, og da spesielt ved å snakke negativt om hverandre og at det gikk på person. Etter min oppfatning så det ut som at ordfører Lenvik var den mest utsatte av dem alle. Men, et ekko slår alltid tilbake. På forespørsel fra Trønderbladet om ordføreren kanskje kunne gjort noe annerledes gjennom 12 år så var svaret: Nei, ikke som jeg vet. Personlig og sammen med 99 % av det norske folk hadde jeg nok svart: Jo det er sikkert mulig. Ingen er vel feilfri?

Det jeg vil frem til med dette innlegget er at gruppeleder Tor Flagestad fra Frp i denne debatten ble både hånet og latterliggjort fra ordføreren og samarbeidspartner SV ved Tove S. Helgemo. Terje Fagereng (R) er sikkert enig ettersom han ikke har uttalt seg. De skjemtes over den asyl- og flyktningepolitikken som Frp stod for og som Flagestad fikk unngjelde for.

Personlig kjenner jeg Tor Flagestad som en rettskaffen politiker, ektemann, far og bestefar. Han har de samme følelser som både ordfører og SV-topp. Det jeg mener er så falskt er at i stedet for at Ap og SV/Rødt nå i sluttfasen av valget sammen med Fellesforbundet deler ut matpakker til kommunale ansatte heller burde dele dem ut til alle de vil ta i mot. De 8000! Syriaflyktningene trenger sikkert matpakkene mye mer enn hva fast gasjerte kommuneansatte gjør. Hvor var Midtre Gauldal Ap og kompani i kveld da det var ”flyktningefest” i Trondheim? Der kunne dere gjort et godt inntrykk og samtidig kommet tydelig frem i media!

Jeg bare spør. Godt valg!

Herman Engen