- Det er viktig at nabokommunene er enige for å unngå handelslekkasje, sa ordfører Jorid Jagtøyen under kommunestyremøtet i Melhus tirsdag kveld.

Kun en av 37 representanter stemte for å si ja til regjeringas forslag om søndagsåpne butikker, og det var Christian Ingebrigtsen fra Høyre. Ingebrigtsen kom inn som varapresentant. Til kommunestyremøtet var det sju som hadde meldt forfall.

- Det er viktig for meg at butikkene får bestemme selv. Du kan kjøpe blomster og grill, men ikke handle på Maxbo på søndager. Det er flere ting i dagens regelverk som er idiotisk, sa Ingebrigtsen.

Guro Angell Gimse (H) viste til at det er stor takhøyde i Høyre, og hun sa at hun personlig har erfaring med å jobbe i turnus.

- Det er en belastning for familien, sa Gimse.

Det synet støttet Einar Gimse Syrstad (Ap) som mente søndagsåpent er en belastning for de ansatte, butikkeierne og familielivet.

Varaordfører Sigmund Gråbak (uavhengig) syntes spørsmålet om søndagsåpent er et vanskelig spørsmål. Gråbak har meldt overgang til nystiftede Melhuslista som har nei til søndagsåpent i programmet.

- Jeg bor like ved en søndagsåpen butikk, og dit kommer det kunder fra hele Gauldalen. Jeg garanterer at de er imot søndagsåpent. Men jeg har svelget kameler før. Heretter er jeg imot søndagsåpne butikker, sa Gråbak.

Christian Ingebrigtsen (H) var den eneste som støttet regjeringas forslag om å åpne for søndagsåpne butikker.