Flaggstengene i miljøgata i Melhus sentrum skal kunne brukes avalle.

– Det kan vises med flagg når det foregår noe i Melhus, sierordfører Jorid Jagtøyen.

Engasjement

Heising av Melhus/Tiller-flaggene i hovedgata utløste enomfattende nettdebatt på tronderbladet.no i helga, og ordfører Jagtøyen merketseg at andre idrettslag ønsket å kunne heise flagg. Ordføreren tok også kontaktmed Melhus/Tiller (Rødde), og bad dem ta ned flaggene om kvelden etter atkampen var ferdig.

– Det er kun på kampdagen at idrettslag kan få heise flagg, ogflaggene må tas ned etter kampen. Alle de sju idrettslagene kan få flagge påflaggstengene, og det vil også være mulig å flagge når det for eksempel er Leikcup og Kvålsdagan, sier ordføreren.

Flaggstengene er finansiert ved hjelp av et spleiselag mellomMelhus kommune og næringsforeninga, og er også blitt brukt av næringslivet vedulike arrangementer. I juni arrangeres sagauka, og da blir det egne flagg forden, forteller ordføreren.

Retningslinjer

Ordføreren opplyser at dersom pågangen blir stor, vil kommunenlage retningslinjer. Allerede nå har ordføreren innført bestemmelsen at dersomdet flagges for et idrettsarrangement som en fotballkamp, skal flagget barehenge den dagen arrangementet er.

– Den som heiser flagg, må selv ta dem ned. Det anbefales åbruke flaggstengene til heising av flagg for ellers må en bruke lift, forklarerJagtøyen.

Slik så det ut på lørdag.