Brua kommer ved Håggån/Hage på Hovin, og blir ei kombinert gang-og landbruksbru, opplyser Statens vegvesen. Brua skal erstatte dagens landbrukskryssing over E6. Børset & Bjerkset har fått oppdraget med brubygginga.

Bilistene på E6 vil merke anleggsarbeidet ved at hastigheten på veien blir satt ned, og ved at trafikken vil bli dirigert over på gammelveien i perioder. E6 vil bli lagt i en midlertidig omkjøringsvei forbi anleggsområdet, og her blir hastigheten på 50 km/t fordi det blir en krapp sving. Trafikken flyttes tilbake på E6 til høsten.

Vegvesenet ber om at trafikantene respektere at det blir redusert hastighet på strekninga. Tidligere har vegvesenet slitt med at bilister har hatt det svært så travelt da de skulle forbi anleggsområdet.

I november i fjor åpnet den nye E6-strekninga, og vegvesenet har planlagt å forlenge strekninga med midtdeler mot Støren.

– Alt arbeidet kunne ikke fullføres høsten 2013, så nå i vår vil det pågå arbeid med å bygge ferdig støyvollene, så gress og justere de tekniske installasjonene som veilys og lignende, opplyser byggeleder Idar Lillebo i Statens vegvesen i ei pressemelding.