Ledigheten fortsetter å holde seg lav i Sør-Trøndelag. Med unntak av de over 60 år, synker ledigheten i alle aldersgrupper og mest for de under 30 år, melder Nav Sør-Trøndelag.

Økning i Melhus

Bare fire kommuner i fylket har høyere ledighet enn tallene på samme tid i fjor, viser ny statistikk fra Nav Sør-Trøndelag. Ledigheten øker i Melhus, Rennebu, Rissa og aller mest i Roan.

Likevel er det lave tall, 2,3 prosent er arbeidsledige i Melhus, og det tilsvarer fem flere arbeidsledige enn i mars 2016.

Det er lave tall også i de to andre kommunene våre: I Skaun er ledigheten på 2,2 prosent og i Midtre Gauldal bare 1,8 prosent. Bare 31 kvinner og 32 menn er uten arbeid i Midtre Gauldal.

Færrest ledige i Osen

Ledighetsnedgangen er størst i Osen, fulgt av Midtre Gauldal, Bjugn og Klæbu. Osen ligger lavest i fylket med 0,6 prosent. I Røros ligger ledigheten på 1,5 prosent, fulgt av Snillfjord med 1,6 prosent.

Høyest ledighet finner vi i Rissa med 4 prosent. I Trondheim er 2,6 prosent av arbeidsstyrken arbeidsledig.

Ved utgangen av mars var 2,4 prosent helt ledige i Sør-Trøndelag. Medregnet de som går på ordinære tiltak har fylket en bruttoledighet på 3,1 prosent.

Flere på tiltak

I mars var 1 256 personer i fylket i et arbeidsrettet tiltak. Det tilsvarer 0,7 prosent av arbeidsstyrken og er en økning på 29 prosent fra i fjor. Den største prosentvise økningen er det lønnstilskudd som står for.

– Vi ser positivt på økningen i bruk av lønnstilskudd. Arbeidssøkeren blir ansatt i bedriften og mottar ordinær lønn, mens bedriften får et tilskudd til lønnen. Vi ser at tiltaket ofte gir mulighet for varig arbeid, sier Arve Winsnes, avdelingsdirektør i Nav Sør-Trøndelag.