Da politiet skulle lete etter en mann i starten av 60-årene under en politikontroll i dag, møtte de på mannen utenfor Coop-butikken på Hovin.

Har fått klager

Lensmann Ketil Stene forteller at ett av målene med kontrollen, var nettopp å se etter mannen fordi det har kommet mange klager på ham for rus og kjøring uten førerkort.

Utenfor butikken tar politiet en rustest, og konstaterer at han ikke er beruset. Siden mannen ikke har førerkort, bestemmer lensmann Stene og politibetjent Stian Hovland seg for å følge etter mannen for å se om han kjører hjem. Mannen har fått lov til å kjøre hjem for å sette fra seg bilen.

Vil fylle bensin

De to politifolkene følger etter i en sivil politibil, og mannen kjører til en bensinstasjon på Lundamo. Der stopper han for å tanke.

- Han får ikke fylle mer enn at han kommer seg hjem, sier lensmann Stene.

Mens politibetjent Hovland går ut for å avhøre mannen som står ved pumpa, sjekker lensmann Stene hvor mange ganger mannen er tatt for kjøring uten førerkort.

Fratas bruksrett

Politijuristen opplyser over telefon at mannen er tatt sju ganger. Da bestemmer lensmann Stene seg for at mannen skal fratas bruksretten til bilen. Det skal skje ved at mannen følges hjem til der han bor, og så klipper politifolkene av skiltene. Mannen bor i en annen kant av Melhus kommune, og blir fulgt hjem.

- Han viser ingen forståelse for reglene, og vil kjøre likevel. Folk vil reagere om han kommer til butikken med bilen enten uten skilt eller med falske skilter, sier Stene.

Kontroll

Kontrollen er en del av politiets arbeid for å få tatt dem som kjører ruset og uten førerkort. Lensmann Stene er fra Klæbu lensmannskontor, og kontrollen er en del av vaktsamarbeidet mellom Melhus, Klæbu og Heimdal.

- Det er heldigvis ikke så ofte slikt skjer, og dette hører med til unntakstilfellene at folk gir blaffen i trafikkreglene. I Klæbu har vi to-tre notoriske kjørere uten førerkort, sier Stene.

Lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor forteller at det kommer en del henvendelser fra folk om kjøreatferd, og at politiet følger opp slike meldinger med blant annet kontroller.

310 kjøretøy ble kontrollert i løpet av torsdagen, og tre fikk forenklet forelegg på grunn av fartsovertredelser.

Politibetjent Stian Hovland og lensmann Ketil Stene følger etter mannen som er på vei til Lundamo.