Ida Buseth Andersen fra Bjørgen spilte mye fotball i sine barneår og kan fortelle at mye av hennes fritid gikk med til fotballen. Akkurat nå har hun mammapermisjon da hun ble mamma i fjor sommer.

– Jeg koser meg med mammatilværelsen, men det var mye mer jobb enn det jeg hadde trodd, sier hun.

Etter at et år har gått, tenker hun å begynne å spille fotball med damelaget i Singsås igjen. Dette er noe hun synes er litt morsomt, da hun får tilknytning til hjemstedet på den måten. Hun er noen turer til Singsås for å treffe familien, og kan fortelle at besteforeldrene bruker å være samlingsstedet. I Trondheim har hun familie, en samboer og en sønn.

– Jeg og samboeren møttes gjennom felles bekjente for tre-fire år siden, og i løpet av året skal vi gifte oss. Så det blir bra, sier hun med et smil.

Hvorfor flyttet du?

– Jeg flyttet til Trondheim etter at jeg var ferdig på videregående på Støren i 2005. Jeg gikk tre år på bachelor i økonomi og administrasjon på Trondheim Økonomiske Høgskole. På sisteåret jobbet jeg på Narvesen og 7-Eleven. Jeg trivdes med det og tenkte at det ville være artig å være selger. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg ville etter det, og ikke engang om det var økonomi jeg ville. Jeg valgte det fordi jeg ikke visste, og hvis du går økonomi, så har du flere muligheter. Etter det var jeg på en backpacker-tur og fikk se mye av verden. Jeg visste fremdeles ikke hva jeg ville, så jeg tok en mastergrad i økonomi. Jeg jobbet i to år, og arbeidsgiveren ville at jeg skulle ha en mastergrad innenfor regnskap og revisjon så jeg flyttet til Bergen i ti måneder, flyttet tilbake til Trondheim og jobbet i to år, så nå er jeg i permisjon.

Hva er det beste med Bjørgen?

- Naturen og at det er lite og trygt, det er det jeg setter pris på når jeg er der nå. Skiløypa er rett utenfor.

Hva savner du mest med Bjørgen?

– Jeg savner jo friheten og tryggheten som var ute. Jeg kunne være ute å gå overalt.

Er det noen muligheter for at du flytter tilbake en gang?

– Det er ikke fjernt å bo i Singsås nå heller, men jeg hadde ikke giddet å pendle. Det hadde vært uaktuelt. Jeg kunne ha prøvd en annen jobb, men jeg tror at jeg hadde savnet det større arbeidsmiljøet her i Trondheim. Jeg er jo også helt avhengig av at familien blir med. Samboeren er lærer, så det hadde kanskje vært lettere å få en lærerjobb. Økonomi kan jo brukes til flere ting, så helt uaktuelt er det absolutt ikke, men nå trives vi veldig godt her.