– Vi får henvendelser fra hele landet, og det er intet hinder å være etablert på Melhus, sier advokat Anita Rian Lykken.

Advokat Anita Rian Lykken og advokat Ann-Sølvi Valås Myhr har advokatfellesskap i Thoragården, og går fra 1. mars sammen om et aksjeselskap.

Ulike saker

I hovedsak jobber advokatene med saker knyttet til fast eiendom, barnefordeling, arv, skilsmisse og barnevern.

Advokatkontoret opplever god tilgang på saker, og har nylig ansatt juristen Sandra Dullum fra Lundamo som advokatfullmektig.

– Advokatkontoret har fått et godt renomme i bransjen. Vi er glade for at vi også blir benyttet som foredragsholdere innen de feltene vi brenner for, sier Rian Lykken.

Lokalisering

Som en av de første flyttet de 2. januar 2013 inn i leide lokaler i Thoragården i Melhus sentrum, og det innebar samlokalisering ettersom en av dem hadde hatt kontor på Karivollen og den andre på Søberg. Advokatene har drevet praksis på Melhus siden 2010, og har erfart at en nødvendigvis ikke må ha advokatkontor i Trondheim sentrum.

Les også: Klager på støy fra Råsterk

– Vi er veldig med selv om vi er på Melhus. Beliggenheten er grei, og det er det er parkeringsplasser i nærheten. I nabolaget her i bygget, har vi Takstforum Trøndelag. Melhus er og blir plassen, sier Rian Lykken.

Sakstilgangen er så god at advokatene har valgt å spesialisere seg, og det tror de kan gi dem muligheten til å gi trygge og gode svar til dem som henvender seg.

Mange av sakene handler altså om barnefordeling og barnevern, og en del av sakene går for Sør-Trøndelag tingrett.

– Vi har samarbeidspartnere vi kan henvise til om vi ikke kan ta saker som for eksempel skatterett og strafferett, forklarer Valås Myhr.