– Et svømmetilbud handler om folkehelse. Alt av investeringer i bassenget er bra for framtida, sier Oddvar Horg (Ap).

Siden 1970-tallet har Horg vært flittig bassenggjest, men siden i fjor har svømmebassenget i c-bygget ved Gimse skole og Gimse ungdomsskole, stått tomt. Årsaken er at flisene løsner. Bassenget er uten vann, og fliseproblemet er lett synlig.

Bevilget penger

– Nå har bassenget stått tomt i ett år, og dette er meningsløst. Vi bevilget penger, og nå er vi interessert i å få fortgang i dette slik at bassenget står klart til høsten, sier Horg.

Tirsdag tar Horg som er inne i sin siste periode i Melhus kommunestyre etter seks perioder, opp det tomme bassenget i et spørsmål til ordføreren. Han spør om hvorfor reparasjonen ikke er gjort til tross for bevilgninga i fjor. Da bevilget kommunestyret 2,4 millioner kroner til reparasjon.

Leier annet basseng

Elevene som skulle ha benyttet svømmebassenget, blir fraktet til Tambartun der kommunen leier basseng av Statsbygg.

– Det brukes mye tid på å dra til Tambartun, og det bassenget er ikke åpent for allmennheten, sier Berit Wold Fjelle (Ap) som startet bruken av Gimse svømmehall på 1960-tallet.

Jens Otto Havdal (Ap) ble bassengbruker i 1969, og hans barn skulle ha benyttet bassenget.

– Jeg er glad for at Oddvar Horg tar tak i saken, forklarer Havdal.

Om c-bygget

Det er altså ikke første gang flisene har løsnet i bassenget. Da politikerne skulle vurdere hva de skulle gjøre med Gimse svømmehall for noen år siden, stod Arbeiderpartiet hardt på at de ville bekoste nye garderober og reparere svømmebassenget framfor å støtte de borgerlige partienes ønske om å gå for Melhus Arena som var tenkt som et kombinert bygg med idrettshall, svømmebasseng og fasiliter for for eksempel fysioterapeut.

– Jeg mener Melhus Arena var et luftslott, sier Wold Fjelle.

De tre Arbeiderparti-representantene er klar på at de ikke angrer på at de stemte for å bruke penger på Gimse svømmehall. Tidligere statsminister Jens Stoltenberg kom til Melhus for å gjenåpne Gimse svømmehall etter den forrige rehabiliteringa.

– Hvis en hadde spurt ungene om de ville vente 7-8 år på nybygg, ville de heller hatt c-bygget, mener Horg.

Melhus er godt forsynt med svømmehaller i forhold til innbyggertallet, og har basseng på Gimse, på Lundamo, i Buen og på Korsvegen. I tillegg kan kommunen leie basseng på Tambartun. Arbeiderpartiet mener det er viktig å ha alle bassengene.

Innhenter konsulenthjelp

Ifølge virksomhetsleder Morten Børseth har bassenget stått ureparert i ett år på grunn av manglende kapasitet i avdelinga.

– Vi prioriterer denne oppgaven opp mot alt det andre vi skal gjøre, sier Børseth.

Børseth tror det vil være mulig å åpne bassenget i høst.