Melhus Arbeiderparti reagerer på at flertallsgruppa stemmer ned ny barnehage på Korsvegen, mens andre tettsteder får nybygg.

– På de åtte årene jeg har vært med i politikken, har jeg ikke opplevd at Senterpartiet og Høyre har stemt ned en ny barnehage, og andre steder som Hovin og Lundamo har fått nybygg, sier Bente Estenstad som sitter i formannskapet og kommunestyret.

Uenigheten

I formannskapet var flertallsgruppa opptatt av at den sammenslåtte barnehagen skal holde til i Korsvegen næringspark, og at kjøp av bygget må vurderes. Som tidligere omtalt skal Regnbuen barnehage og Eid barnehage slås sammen. Regnbuen barnehage leier i Korsvegen næringspark, og rådmannen har anbefalt at den sammenslåtte barnehagen leier i den perioden leiekontrakten varer og så bygger nytt ved Eid skole. Nybygget er beregnet å koste 29 millioner kroner. Estenstad var ikke til stede i formannskapsmøtet på grunn av forfall i forbindelse med et annet møte.

Varaordfører Sigmund Gråbak (H) vil at kommunen skal kjøpe bygget til 13 millioner kroner, mens ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) sier til Trønderbladet at hun er for en vurdering av at kommunen heller skal bygge nytt ved Eid skole. Jagtøyen viser til at rådmannen mener det blir mer hensiktsmessig i et langsiktig perspektiv å bygge nytt, og at det trenges flere barnehageplasser fra 2024. I tillegg til å bla opp 13 millioner kroner for å kjøpe Korsvegen næringspark og de fem leilighetene som inngår i kjøpet, må dette bygget renoveres, peker ordføreren på.

– For framtida

– Vi må bygge en barnehage for framtida, og det vil være en fordel for en sammenslått barnehage å starte i et nytt bygg. Jeg skjønner at det skal spares penger, men Korsvegen næringspark må både kjøpes og renoveres. Det å bygge ny barnehage på Korsvegen er å se langt framover, og det tror jeg er viktig for Korsvegen. To ny boligfelt bygges nå, og det er lagt ut boligtomter andre steder, sier Estenstad.

Estenstad forteller at noen har argumentert for at det blir et langt løp for ungene om de skal gå i barnehage, barneskole og ungdomsskole på samme sted.

– Barnehagen får et eget bygg og egne ansatte. Dette mener jeg ikke er et avgjørende argument, mener Estenstad.

Om leilighetene

Estenstad er forundret over at flertallsgruppa i formannskapet signaliserte at de heller vil kjøpe Korsvegen næringspark når en enstemmig komite for teknikk og miljø kom fram til at nybygg ved Eid skole slik rådmannen har anbefalt, er det beste.

– Jeg skjønner ikke hva vi skal med leilighetene. Flertallsgruppa har vært veldig for salg av kommunal eiendom, sier Estenstad.

Eierne av Korsvegen næringspark sendte for flere år siden brev til Melhus kommune med spørsmål om kommunen kunne kjøpe bygget for 10 millioner kroner. Sist høst ble eierne kontaktet av rådmannen i forbindelse med prosessen rundt sammenslåing av Regnbuen barnehage og Eid barnehage, og nå reagerer eierne sterkt på at rådmannen i stedet anbefaler et nytt bygg ved Eid skole.

Prosessen rundt barnehagene på Korsvegen har pågått over flere år.