Søndag var et 20-talls personer fra Norges Metallsøkerforening på Melhus for å søke etter gjenstander i marka. Ofte finner de objekter som har en historisk verdi og som kan fortelle oss noe om hvem bodd og ferdes i området tidligere. Men funnet leder i Trondheim Metallsøkerklubb, Karl Johan Valderhaug, kom over ved Rimol gård i halv fem-tiden i ettermiddag, kan vise seg å være helt unikt.

Utslagene på metallsøkeren var så kraftige Valderhaug trodde at det kunne dreie seg om biter med bly, men da han gravde litt i jordsmonnet åpenbarte det seg plutselig noe skinnende. Cirka 20 centimeter under jordsmonnet lå en massiv gullring som han tror stammer fra vikingetiden. Ringen er som en giftering, bare tre ganger så bred. Valderhaug anslår at ringen veier rundt 30 gram.

- Et slikt funn er noe du går og tenker på. Man håper å finne noe stort, men det er ikke noe du tror kommer til å skje, sier han.

Mandag skal ringen overleveres Vitenskapsmuseet i Trondheim. Valderhaug tror det blir lite søvn i natt, men han gleder seg til overlevere ringen.

- Det blir sært å gå inn på museet, og bare: «her skal du se», smiler han.