Flere kommunale leiligheter på Støren og i Soknedal kan bli solgt. Tanken er at flere skal eie egen bolig, og at salg kan frigjøre midler til andre formål. Midtre Gauldal formannskap skal mandag 12. mai drøfte om det kan være aktuelt å selge noen av leilighetene, og om de vil selge de leilighetene rådmannen har foreslått. Rådmannen har lagt fram ei liste med fire kommunale leiligheter i Soknedal, og åtte leiligheter på Støren.

Felles for disse leilighetene er at de er bygd i perioden 1969-1978. Kommunen går per i dag med 442.000 kroner i overskudd på leieinntektene fra disse leilighetene.

Midtre Gauldal kommune har omtrent 165 boenheter som leies ut. Av disse er 112 som leies ut til søkere som får ja fra omsorgskontoret.

Spørsmålet om salg av kommunal eiendom i Midtre Gauldal er fremmet av politikerne, og i økonomiplanen for 2013-2016 har politikerne forutsatt salg av Soknes leir. Kommunen deltar i Husbankens prosjekt Fra leie til eie, og salg av kommunale utleieboliger kan være et skritt i den retninga, foreslår rådmannen. Rådmannen har ikke kommet med ei konkret anbefaling av hva som skal selges, og ber i saksframlegget om et politisk signal om hva politikerne ønsker når det gjelder nedsalg.