Miljøvernrådgiver Jan Henrik Dahl i Melhus kommune har fått flere meldinger i det siste om forsøpling, og en av dem gjelder et steinbrudd i Kaldvelldalen.

Dumpet

- Jeg har vært der og jeg har tatt med halvparten av søpla som ligger der. Et byggefirma fra  et sted utenfor Melhus kommune, har dumpet bygningsavfall fra et restaureringsprosjekt sier Dahl.

Dahl opplyser at byggefirmaet vil bli bedt om å rydde opp etter seg, og at kommunen har dialog med politiet om denne saken.

Campingvogna

På motsatt side av fylkesveien som går forbi steinbruddet, ligger ei campingvogn på sida og det ligger også noen seter der. Campingvogna har stått/ligget der i lang tid. Dahl forteller at kommunen igjen skal ta en prat med grunneieren, og at målet er å få vekk campingvogna.

- Vi vet ikke hvem som eier campingvogna, forklarer Dahl.

Dette er ikke den eneste campingvogna kommunen sliter med å få ryddet bort.

Får inn meldinger

Nå som snøen har forsvunnet de fleste stedene, kommer det inn meldinger til kommunen om forsøpling.

- Mange varsler om forsøpling langs veiskråninger, og vi har også fått inn melding om at det igjen kastes avfall ned mot Benna. Kommunen har også blitt varslet om at det er kastet elgkadaver i Lundadalen, sier Dahl.

Når meldinger om forsøpling kommer inn, drar miljøvernrådgiveren ut på befaring. Dahl forteller at han ser etter dokumentasjon i avfallet, noe det slett ikke er uvanlig at han finner. Der han ikke finner ut hvem søppelsynderen er, blir grunneieren kontaktet. Grunneieren kan bli sittende med regninga for oppryddinga.

- Innbyggerne er flinke til å varsle om forsøpling og søppelbål, og vi oppfordrer folk til å melde fra samt renske opp til 17.mai, sier Dahl.

Campingvogna ligger ved fylkesveien.