Tirsdag var det stiftelsesmøte for Melhus Sosialistisk Ungdom. Ida Marie Ressås (18) er leder for laget.

Ny aktivitet

- Det var et lokallag i Melhus tidligere, og det var ikke så aktivt. Nå ville vi ha laget i gang igjen, sier Ressås.

18-åringen bor i Trondheim,  og går på Melhus videregående skole. Tidligere har hun bodd i Melhus. Hun går i klassen som i høst arrangerte valgkampdebatt for elevene, og hun satt ved ordstyrerbordet under paneldebatten. Under kommunestyre- og fylkestingsvalget kunne 18-åringen benytte stemmeretten for første gang.

Busstilbudet

Melhus Sosialistisk Ungdom er opptatt av klima og klimaforhandlingene i Paris. Klimaavtalen vil påvirke også nordmenn, forklarer Ressås. Å få redusert bilkjøringa vil være viktig for å bedre miljøet og da spesielt for astmatikere, mener Ressås.

- Alle er veldig opptatt av å få et bedre busstilbud i distriktene i Melhus og blant annet til Hølonda. Vi ønsker flere avganger og avganger om kvelden. Blir busstilbudet bedre, får vi ned bilkjøringa, mener Ressås.

I slutten av august var det paneldebatt på Melhus videregående skole og Ressås var en av fire ved ordstyrerbordet. F.v. Ola Gimse Estenstad (17) var ordstyrer, og fikk hjelp av Sigrid Laakne, Vegard Rytter og Ida Marie Ressås.