Nye Gimse skole er planlagt ferdigstilt i 2021, og da kan den komme til å stå et annet sted enn like ved dagens Gimse skole. Opprinnelig syslet politikerne med tanken om å flytte elevene til Statsbyggs eiendom Tambartun, og så bygge ny skole der dagens skole står.

Nå har rådmannen foreslått at den nye skolen bygges på Monstuflata ved Melhus videregående skole, og at elevene går på dagens Gimse skole inntil nyskolen er ferdig. Rådmannen mener at trafikksituasjonen ved Monstuflata er bedre enn ved dagens Gimse skole.

Monstuflata

Komitéleder Berit Wold Fjelle (Ap) forteller at komité for oppvekst og kultur behandlet saken sist onsdag, og at de støtter tanken om å bygge den nye skolen på Monstuflata. I vår vedtok Melhus kommunestyre å kjøpe Monstuflata som tidligere ble kalt Hallsletta, av en privat grunneier. Totalt skulle kostnaden komme på 7,16 millioner kroner. Arealet er på 26,5 mål, og kommunen har tidligere leid denne sletta. Sletta er blitt brukt under Sagauka, og er åpent for alle som vil benytte den til friluftsformål.

–Vi støtter at nye Gimse skole kan bygges på Monstuflata, og at det kommer en flerbrukshall med to spilleflater. Vi vil ha vurdert to spilleflater i anbudsprosessen. Komiteen ønsker ikke utredning av at kulturskolen skal flyttes til c-bygget slik rådmannen har foreslått. I stedet ønsker komiteen at vi venter og ser hvilke planer Melhus videregående skole har, sier Wold Fjelle.

Mellomskole

Ved ikke å flytte elevene til Tambartun eller la dem være i paviljonger på anleggsområdet, vil kommunen ifølge rådmannen spare henholdsvis 14 og 5,5 millioner kroner.

– Det ville blitt veldig urolig for ungene å være i paviljonger i en byggeperiode. På Monstuflata vil det være mulig med en kjempefin uteplass i skråninga, og det vil bli støyskjerming mot veien slik at ungene ikke utsettes for farlig støy, forklarer Wold Fjelle.

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) som får saken på bordet under formannskapsmøtet på tirsdag, synes også Monstuflata høres ut som aktuell for nyskolen.

– Melhus videregående skole har behov for en idrettsarena. Vi kan bygge en hall som også kan huse aktiviteter som dans, kor og korps. Hallen vil jeg ikke kalle kulturhus for det gir assosiasjoner til Kimen i Stjørdal. Byggestarten for skolen kan bli i 2019, og på samme tid som E6 Melhus-Kvål skal bygges, sier Krogstad. Melhus har ikke eget kulturhus.

Ordføreren mener at det kan være en fordel for elevene at de ikke blir flyttet til Tambartun med skolegang der i flere år selv om det kan være en ulempe at de må gå på en nedslitt og gammel skole i stedet.

Kulturskolen

I prosessen har rådmannen sett på om kulturskolen kan flyttes til enten c-bygget eller den nyeste delen av Gimse skole, og at politikerne får tilbake kommunestyresalen som ble omgjort til kulturskole for noen år siden. Rådmannen har kommet fram til at rehabilitering og oppsetting av nybygg vil koste 18,2 millioner kroner, mens et tilbygg til c-bygget er beregnet å koste 21,4 millioner kroner.

ER LOVT NY: Gimse skole feiret i fjor høst 60-årsjubileum, og hadde mye av feiringa utendørs på grunn av plassmangel. Foto: Gunn Heidi Nakrem
SKOLETOMT: Her på Monstuflata som Melhus kommune har kjøpt, kan det være aktuelt å bygge nye Gimse skole. Foto: Gunn Heidi Nakrem