Shell er tilbake igjen som drivstoffleverandør på Ler, etter at oljeselskapet er blitt leietaker hos Knut Ove Børseth. Dette er en automatstasjon, og det er dermed ikke en bensinstasjon der en kan gå inn for å betale eller handle rekvisita.

– Shell har inngått en tiårig leieavtale om uteområdet, og det gjør det mulig å satse på stedet, sier Børseth.

Skiftende eierforhold

Børseth kjøpte eiendommen av Ola Henrik Høiseth.

Les om Salget

Les om Konkursen

Ole Bjørkeng drev fram til 2011 eiendommen under navnet Oles Autorast, og siden kom Orion kafé og restaurant som gikk konkurs. Det var i 1972 at Shell bygde kro og bensinstasjon, og så tok Bjørkeng over. Lokalt har stedet vært kalt Autorasten, og Statens vegvesen har avmerket område som stoppested for lastebilsjåfører.

Les også: Restauranten mistet skjenkeløyvet

– Jeg har vært i kontakt med Statens vegvesen for å høre om de er interessert i å ha en autorast på Shell Ler, men vegvesenet viste til at de har bygd opp autorast på Klett, sier Børseth.

Lys i vinduene

Børseth forteller at det er en litt nostalgisk følelse, og et ønske om å få laget et tilbud til lokalbefolkninga som ligger bak oppkjøpet av eiendommen og oppussing av bygninga.

– Da jeg var barn, var det om å gjøre å få tak i en tier og sykle ned til Autorasten for å kjøpe noe. Det er godt å se lys i bygget etter at det har stått tomt så lenge, forteller Børseth.

Børseth har fått pusset opp bygninga som står på eiendommen, og han opplyser at det var behov for oppgradering siden bygget hadde stått der i flere tiår. Taket var blitt reparert for 4–5 år siden på grunn av en taklekkasje.

Drømmen om å gjøre noe for lokalbefolkninga, har betydd mye for Børseth som bor like i nærheten av Shell Ler.

Aktivitet

– Jeg kjører forbi bygget hver dag, og ønsker å skape liv der. Nå vil jeg bruke vinteren til å finne ut hva bygget skal brukes til. Foreløpig har det vært såpass hektisk med å gjøre eiendommen tilgjengelig for Shell at jeg ikke har rukket å fylle bygninga, sier Børseth.

E6 skal legges om, men uten byggedato ser det ut til at det kan gå mange år før Shell Ler blir utenfor allfarvei, tror Børseth.

Til daglig jobber Børseth som distriktssekretær i Trygg Trafikk, og han er gründer av Kjør for livet. Organisasjonen startet i Melhus, og har nå aktiviteter i 29 kommuner. Ingen av disse er Melhus, noe som Børseth synes er beklagelig.

Knut Ove Børseth.