Ei 100 år gammel trønderlån fra Korsvegen ender opp som et del av et tun i Bærum etter at Jørgen Sandberg fant huset på finn.no.

Kjøperen

Bård Lilleberg fra Korsvegen hadde lagt ut trønderlåna som ligger ved fylkesveg 708, for salg. Årsaken var at det stod vann i kjelleren, og at bygget ikke var hensiktsmessig lenger. På gården er det bolighus og ny stall.

I stedet er Jørgen Sandberg blitt en glad og lykkelig eier av trønderlåna, og han har tatt ned låna stokk for stokk.

- Låna var litt større enn jeg hadde tenkt da jeg så den på finn.no. Da jeg så den på Korsvegen, så jeg hvor fin den er. For meg var dette et godt kjøp, og mye hus for pengene. Huset er i veldig god stand, og jeg tror ikke jeg trenger å bytte en eneste stokk, sier Sandberg.

Tun

Sandberg har flere gamle bygninger på et tun i Bærum, og han har søkt sin kommune om å få sette opp trønderlåna. Ifølge søknaden er trønderlåna definert som en trønderlåve, og Sandberg ser primært for seg at låna skal brukes som lager.

- Hvis kommunen sier ja, blir det også leilighet i låna. Det er jaggu på tide at det kommer ei trønderlån i Bærum, forteller Sandberg.

Sandberg sier at trønderlåna var kledd i plank utvendig og innvendig, og at han tok den ned stokk for stokk. Alt er fraktet til Bærum der stokkene ligger lagret mens søknaden behandles i Bærum kommune.

- Det som er fint med tømmerhus, er at en kan plukke dem ned, og så er de som et byggesett, sier Sandberg.

Driver verksted

Til daglig jobber Sandberg på sitt eget verksted der han skrur på Jaguarer og Range Rovere.

- Jeg bor landlig til, og jeg kunne ha drevet en gård der jeg bor. Hvis jeg skulle ha sluttet med vekstedet, kunne jeg ha blitt bonde.

Mens han tok ned trønderlåna på Korsvegen, observerte han en del skuelystne. Onsdag kveld ble bygningsrester der trønderlåna hadde stått på Korsvegen, brent.

- Jeg håper det ikke blir negative reaksjoner på at trønderlåna kom til Bærum, sier Sandberg.

Onsdag kveld ble bygningsrestene påtent.
Trønderlåna stod foran stabburet og låven.